Ovn Test 2023

products 17 ovne sammenlignet
brugeranmeldelser 9.643 brugeranmeldelser

Hvilke ovne er de bedste? Vi har sammenlignet 17 ovne og er kommet frem til, hvilke der er de bedste, baseret på anmeldelser fra 9.643 brugere og resultater i test.

OPDATERET:
02. april 2023

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

Mærke caret
filterFilter

caret-up caret-down Købsguide til ovne

Ovne er et must for madentusiaster eller folk, der elsker at lave mad og bage til familie og venner.

Hvis det er første gang, du køber en ovn, kan det dog være en udfordring at finde ud af, hvilken slags ovn der passer til dig, og som passer til dit køkken. Der er mange ting at overveje, især med hensyn til størrelse, type, pris og meget mere.

I den følgende guide vil vi vejlede dig omkring, hvad du skal kigge efter når du skal finde en ovn.

caret-up caret-down Energiklasse

Energimærket på en ovn
Energimærke

Varmeelementerne spiller en væsentlig rolle for en elektrisk ovns ydeevne og energiforbrug. Det er derfor vigtigt, at du tager apparatets energiklasse i betragtning, for at madlavningen også kan blive energieffektiv. Producenten angiver den på produktet, og den spænder fra A+++ til G, med en A+++ klassificering som den mest energieffektive.

Følgende diagram viser energiklassen for hver af de 17 ovne, der er repræsenteret i vores sammenligning:

A+ (69%)
A (31%)
juni 9, 2023

caret-up caret-down Størrelse

Volumen på en ovn
Ovnstørrelse

En stor faktor for, hvilken slags ovn du skal købe, har at gøre med den plads, du har i dit køkken. Inden du går ud og køber din ovn, skal du måle den plads, du har, og se, hvad der vil fungere bedst for dig. De fleste ovne har en volumen på mellem 60 og 70 liter.

Ud over at tjekke de ydre mål på ovnen er det også vigtigt at tjekke det indre volumen. Hvis du allerede har pander og bageplader, skal du sørge for, at ovnens indre er stort nok til at rumme dem, ellers skal du købe nye.

Dette diagram viser fordelingen i volumen blandt ovnene repræsenteret i vores sammenligning.

Ovn størrelse fordeling

juni 9, 2023

caret-up caret-down Selvrensning

Nogle mennesker nyder at rengøre ovne, mens andre betragter det som en kedelig pligt. Hvis du elsker at bage, men ikke har tid nok til at rengøre din ovn regelmæssigt, bør du måske anskaffe dig en ovn med selvrensning.

Den mest populære selvrensningsmetode er “pyrolyse”, som er en metode, hvor ovnen opvarmes til ca. 500 °C, hvilket forvandler fedt og rester til aske. Herefter kan det nemt tørres væk med en klud.

Dette diagram viser fordelingen i selvrensningsmetoderne for ovne.

Fordeling af selvrensningsfunktion

Pyrolyse (59%)
Ingen (41%)
juni 9, 2023

caret-up caret-down Pris

Ligesom alle andre køkkenapparater er der en stor spændvidde i priserne på ovne. Det hele afhænger af de funktioner, du leder efter, samt hvilket mærke af ovn du har øje på.
Prisen for de 17 ovne repræsenteret i vores sammenligning, varierer fra 1199 kr. til 9499 kr. Jo flere funktioner du ønsker til din ovn, jo højere vil prisen også være. Ligeledes er en ovn med indbygget mikroovn, væsentlig dyrere end en almindelig ovn.

Den følgende graf viser fordelingen i prisen blandt ovne.

juni 9, 2023

caret-up caret-down Særlige funktioner

Her er nogle af de særlige funktioner, du kan overveje, når du køber en ovn.

  • Dobbelt ovn: Dobbeltovne er to ovne, som du kan styre uafhængigt af hinanden. De har deres egne låger og knapper, så du kan tilberede to forskellige ting på to forskellige tidspunkter og to forskellige temperaturer på samme tid. Dette er nyttigt, hvis du bager mange forskellige ting, eller hvis du ofte har familie eller gæster på besøg.
  • Timer/forsinket start: Nogle ovne leveres med en timer, som du kan indstille til at slukke ovnen på et bestemt tidspunkt. Dette er især nyttigt, hvis du har en tendens til at være lidt glemsom eller for optaget af dit arbejde, så du ikke hører timeren, der fortæller dig, at du skal kontrollere din mad eller slukke ovnen. En funktion til forsinket start er nyttig, hvis du har forberedt din mad i forvejen, men først vil starte tilberedningen på et bestemt tidspunkt, så maden er frisk og varm, når du serverer den.
  • Indbygget mikrobølgeovn: Nogle ovne er med indbygget mikrobølgeovn, hvilket betyder, at du kan spare noget plads i køkkenet. Ovne med denne teknologi er dog typisk dyre.

caret-up caret-down Andre overvejelser

  • LED-berøringsskærm: Modeller med denne funktion er mere brugervenlige i forhold til modeller med drejeknapper. Derudover giver de ovnen et elegant udseende, der vil matche ethvert moderne køkken.
  • Sikkerhedssystemer Mange moderne ovne har i det mindste en kombination, hvis ikke alle, af flere sikkerhedsfunktioner. En ovndør med en ubesværet lukkemekanisme giver mulighed for stille lukning; den holder normalt en hurtig pause, før den lukker helt. Ovndøre har flere lag glaspaneler, hvor antallet varierer i forhold til mærke eller model; nogle modeller har op til fire lag glas, som holder ydersiden ved en moderat temperatur, så man kan røre ved den.
  • Pizzafunktion: Den er ikke kun perfekt til pizzaer, men også til kager og bagværk.
  • Wi-Fi/Bluetooth-forbindelse: En ovn med Wi-Fi- eller Bluetooth-funktioner giver dig en mere bekvem betjening. Den kan nemt forbindes til din gadget, så du kan fjernstyre apparatet via en downloadet applikation. Således kan du når som helst og hvor som helst tænde ovnen, justere indstillingerne, indstille automatiske funktioner og kontrollere status for tilberedningsprocessen. Men i modsætning til en WIFI-forbindelse fungerer Bluetooth kun inden for en begrænset afstand.
  • Damptilberedning: Denne funktion bevarer fugten i maden, så retterne bliver mere gastronomisk tilfredsstillende.

Relateret tests

Om vores test af ovne

Vores ovn test / sammenligning består af 17 ovne. Vi har samlet brugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og testresultater af ovnene og har tildelt hver ovn en score fra 0 - 100 baseret på disse tre kriterier. I alt er vores ovn test baseret på:
  • 9.643 anmeldelser fra brugere
  • resultater i test
Du kan læse mere om vores ranking her. Vi har ikke foretaget en fysisk test af ovne, så vi har altså ikke selv haft produkterne i hænderne. Hvis du ønsker en fysisk test af ovne, så tag et kig på Taenk.dk.

Scorefordeling for ovnene

juni 9, 2023

Sammenligning

caret-up caret-down Produktinformation
Siemens HB672GBS1S Siemens HR675GBS1S
Siemens HB672GCW2S
Navn Siemens HB672GBS1S Siemens HR675GBS1S Siemens HB672GCW2S
Score
94
94
94
Plads Nr. 1 af 17 Nr. 2 af 17 Nr. 3 af 17
Anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1441 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1128 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
226 anmeldelser
Pris 5.555 kr. 6.970 kr. 8.940 kr.
caret-up caret-down Energiforbrug
Energiklasse
caret-up caret-down Funktioner
Ovnrum kapacitet 71 l 71 l 71 l
Selvrens Pyrolyse Pyrolyse Pyrolyse
Dampfunktion
Med stegetermometer
Softclose
caret-up caret-down Dimensioner
Højde 59,5 cm 59,5 cm 59,5 cm
Bredde 59,4 cm 59,4 cm 59,4 cm
Dybde 54,8 cm 54,8 cm 54,8 cm
de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Stifter og ansvarlig

På Reoverview.dk laver vi sammenligninger af produkter, baseret på anmeldelser fra brugere og eksperter.

Copyright 2023 Reoverview.dk
35647430