Om robotstøvsugere med gyroskop-navigation

Opdateret 10. januar 2024 af
Robotstøvsuger med gyroskopnavigation
Robotstøvsuger med gyroskopnavigation (Roborock E4)

En robotstøvsuger med gyroskopnavigation bruger en gyroskopsensor, hvormed den kan beregne afstande og bevæge sig i en bestemt retning. Således kan robotten undgå forhindringer, bedre navigere rundt i et rum samt kortlægge det rum, den er i gang med at støvsuge.

Fordele ved robotstøvsugere med gyroskopnavigation

  • Bedre navigation: Med et gyroskop kan robotten beregne afstande og bevæge sig i en bestemt retning, hvormed den kan undgå forhindringer og således navigere rundt på en mere effektiv måde.
  • Komplekse husstande: Gyroskopnavigation er avanceret nok til at kunne håndtere husstande med en mere kompleks indretning, såsom flere rum eller en masse møbler.
  • Lav pris: Robotstøvsugere med gyroskopnavigation har generelt en lavere pris end modeller med enten kamera- eller lasernavigation.

Ulemper ved robotstøvsugere med gyroskopnavigation

  • Øget pris: Et gyroskop gør, at robotstøvsugeren koster lidt mere i forhold til modeller uden denne avancerede navigationsteknologi.
  • Dårligere kortlægningsegenskaber: Gyroskopnavigationens kortlægning er ikke så god som laser- og kameranavigationens. Du kan som regel ikke interagere med kortet, så du kan ikke oprette støvsugningsfri zoner, støvsugning af udvalgte rum osv.
Min personlige erfaring: Jeg har haft robotstøvsugere med både gyroskopisk navigation og mere avancerede navigationsmetoder (kamera og laser), og jeg har været mest tilfreds med dem, der havde de avancerede navigationstyper. De tilbyder flere muligheder med hensyn til tilpasning af rengøringen (f. eks. rengøring af rum og zoneinddelt rengøring).

Hvem er gyroskopnavigation egnet til?

Robotstøvsugere med gyroskopnavigation er velegnet til folk med større hjem eller åbne grundplaner, som stadig gerne vil have en billig robotstøvsuger: Med de forbedrede navigations- og kortlægningsmuligheder i en robotstøvsger med gyroskop kan den bedre klare at rengøre store rum i forhold til modeller med en mere simpel navigationsteknologi. Gyroskopteknologi tilbyder dog ikke de samme muligheder, hvad angår tilpasning af kortlægningen, som kamera- og lasernavigation har.

Hvad koster en robotstøvsuger med gyroskopnavigation?

Den gennemsnitlige pris på en robotstøvsuger med gyroskopnavigation ligger på 2584 kr., hvorimod alle robotstøvsugere i gennemsnit koster 4120 kr.

Dette diagram viser priserne på de forskellige robotstøvsugere med gyroskopnavigation sammenlignet med alle robotstøvsugere:

Opdateret 23. juli 2024

Hvilken robotstøvsuger med gyroskopnavigation er den billigste?

Den billigste robotstøvsuger med gyroskopnavigation er Xiaomi E10, der koster 1169 kr.

Disse er de billigste robotstøvsugere med gyroskopnavigation:

Robotstøvsuger Pris
1.169 kr.
3.999 kr.
Opdateret 23. juli 2024

Se alle billige robotstøvsugere her.

Hvor mange robotstøvsugere har gyroskopnavigation?

Følgende diagram viser fordelingen af robotstøvsugeres navigation:

Navigationsteknologi i robotstøvsugere

LiDAR (51%)
Kamera (20%)
LDS (12%)
LiDAR+Kamera (7%)
LDS+Kamera (4%)
Gyroskop (2%)
Ingen (2%)
VSLAM (1%)
Opdateret 23. juli 2024
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

Copyright © 2024 Reoverview.dk