Om robotstøvsugere med kamera-navigation

Opdateret 12. januar 2024 af

Robotstøvsuger med kamera
En robotstøvsuger med kameranavigation er udstyret med et indbygget kamera, der hjælper den med at navigere rundt og kortlægge dit hjem. Kameraet giver et visuelt billede af robottens omgivelser, så den kan registrere forhindringer og navigere rundt om dem. Nogle modeller har også yderligere funktioner, såsom live videostreaming til en mobilapp, objektgenkendelse osv.

Fordele ved kameranavigation

Et kort, oprettet af en robotstøvsuger med kamera
Et kort, oprettet af en robotstøvsuger med kameranavigation
  • Mere præcis og effektiv rengøring: Kameraet giver robotstøvsugeren mulighed for at oprette et mere detaljeret kort over dit hjem og bedre navigere rundt om forhindringer, hvilket resulterer i en mere effektiv og grundig rengøring i forhold til f.eks. gyroskopisk navigation og sensornavigation.
  • Bedre overblik: Kameraet kan hjælpe robotten med at støvsuge flere steder, og gør det nemmere for den at komme ind på svært tilgængelige steder.
  • Yderligere funktioner: Nogle modeller har endvidere yderligere funktioner, såsom live videostreaming og objektgenkendelse, hvormed det er nemmere at overvåge og styre robotstøvsugeren. Disse funktioner er kun til rådighed for robotstøvsugere, der er udstyret med et indbygget kamera.

Ulemper ved kameranavigation

  • Højere pris: Robotstøvsugere med kameranavigation er typisk dyrere end modeller uden denne funktion.
  • Langsommere kortlægning end LiDAR: Det bedste alternativ til kameranavigation er lasernavigation (også kaldet LiDAR), som hurtigere kan kortlægge rummet sammenlignet med kameranavigation.
  • Fortrolighedsproblemer: Brugen af et kamera i hjemmet kan give anledning til bekymring vedrørende dit privatliv, eftersom det kan tage billeder eller optage en video af dit hjem og dets beboere. Nogle bryder sig nok ikke om den form for overvågning i deres hjem.
  • Begrænset funktionalitet på steder med svag belysning: Kameraet kan have svært ved at registrere genstande og navigere rundt i omgivelser med svag belysning, hvilket kan påvirke robotstøvsugerens effektivitet.

Nogle robotstøvsugere bruger både laser- og kameranavigation til at kompensere for svaghederne ved de to teknologier og udnytte deres styrker.

En robotstøvsuger der bruger kameraet til at navigere (Video: Reoverview)

Prissammenligning

Er robotstøvsugere med kamera-navigation dyrere end andre modeller? Følgende tabel sammenligner prisen på robotstøvsugere med kameranavigation med alle robotstøvsugere:

Opdateret 23. juli 2024

Den gennemsnitlige pris for robotstøvsugere med kameranavigation er 5255 kr. og til sammenligning, er den gennemsnitlige pris 4120 kr. for alle robotstøvsugere.

Hvilken robotstøvsuger med kameranavigation er den bedste?

Ifølge vores sammenligning af robotstøvsugere, er den bedste robotstøvsuger med kameranavigation Dreame D10s Pro.

Her er de 5 bedste robotstøvsugere med kameranavigation:

Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Priser

Hvilken robotstøvsuger med kameranavigation er den billigste?

Den billigste robotstøvsuger med kameranavigation er iRobot Roomba i7 til en pris af 2499 kr.

Her er de 5 billigste robotstøvsugere med kameranavigation:

Robotstøvsuger Pris
2.499 kr.
2.849 kr.
2.997 kr.
3.029 kr.
3.082 kr.
Opdateret 23. juli 2024 | Se hele listen

Hvor mange robotstøvsugere bruger kameranavigation?

Følgende diagram viser fordelingen af navigationstypen, som robotstøvsugerne bruger:

Navigationsteknologi i robotstøvsugere

LiDAR (51%)
Kamera (20%)
LDS (12%)
LiDAR+Kamera (7%)
LDS+Kamera (4%)
Gyroskop (2%)
Ingen (2%)
VSLAM (1%)
Opdateret 23. juli 2024

Som diagrammet viser, kombinerer flere robotstøvsugere laser- og kameranavigation.

Alternativer

Her er de mest almindelige alternativer til kameranavigation:

  • Lasernavigation: Dette system bruger en laserscanner til at oprette et kort over omgivelserne og registrere forhindringer. Robotstøvsugeren bruger dette kort til at navigere rundt og gøre effektivt rent. Det er det bedste alternativ til kameranavigation, og begge systemer er i stand til at give dig en nøjagtig kortlægning.
  • Gyroskopisk navigation: Denne navigationsmetode bruger et gyroskop til at registrere robotstøvsugerens retning og bevægelse, så den kan oprette et kort over omgivelserne og navigere rundt om forhindringer. Det er en billigere navigationsmetode og giver dig ikke de samme muligheder, som du har med laser- og kameranavigation.
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

Copyright © 2024 Reoverview.dk