Robotstøvsuger Test 2022

products 61 robotstøvsugere sammenlignet
brugeranmeldelser 123.845 brugeranmeldelser
tests 105 tests

Vi har sammenlignet 61 robotstøvsugere og er kommet frem til, hvilke der er de bedste. Vores test af robotstøvsugere er baseret på 123.845 brugeranmeldelser og 105 anmeldelser fra eksperter. Vores robotstøvsuger test er senest opdateret i 2022.

OPDATERET:
03. maj 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

De 10 bedste robotstøvsugere

Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Meget god 3.392 kr.
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Meget god 2.747 kr.
4 Roborock S6 Roborock S6 95 Meget god 3.199 kr.
5 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Meget god 2.487 kr.
6 Roborock E4 Roborock E4 95 Meget god 1.788 kr.
7 Roborock E5 Roborock E5 94 God 1.721 kr.
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 God 5.990 kr.
10 Eufy RoboVac 35C Eufy RoboVac 35C 91 God 1.957 kr.

Hvordan er vores robotstøvsuger test anderledes?

Vi har testet nogle af robotstøvsugerne internt, såsom Eufy RoboVac 30C og Xiaomi Roborock S6. Vi har dog ikke testet de fleste af de produkter, som indgår i vores sammenligning. Vores rangliste består af 61 robotstøvsugere. Herunder kan det ses, hvordan vores sammenligning/test skiller sig ud fra andre:
 • Vi samler ikke udelukkende vores brugeranmeldelser fra én kilde (de fleste hjemmesider samler kun anmeldelser fra Amazon, hvilket udelukker en masse produkter).
 • Vores system opdateres dagligt, hvilket betyder, at anmeldelserne altid er aktuelle og opdateret.
 • Vores pointsystem er baseret på en algoritme, som gør, at vores rangering er unbiased, da vi ikke manuelt kan gå ind og ændre på pointene.
 • Vi har opsamlet en masse specifikationer om hvert produkt, hvilket gør det nemmere for os at sammenligne diverse specifikationer, som produkterne har. Du kan bruge filteret i vores sammenligning til at lede efter en robotstøvsuger, som matcher dine behov.
Robotstøvsuger test
Nogle af de robotstøvsugere vores ekspert Nathan har testet

Guide til køb af robotstøvsuger

Der er et hav af robotstøvsugere på markedet lige nu. Med alle de forskellige typer, størrelser, vægte og andre features, kan det være svært at vide, hvilken en der passer til dig.

Dette er en guide med tips til at hjælpe dig med at vælge den rigtige robotstøvsuger.

Med vores værktøj herunder kan du sammenligne specifikationerne mellem de 61 robotstøvsugere, der indgår i vores sammenligning.

maj 17, 2022

caret-up caret-down Batteri og opladestation

Robotstøvsugeres batterilevetid kan variere alt efter, hvilken robotstøvsuger du vælger. Batterilevetiden handler om, hvor lang tid din robotstøvsuger kan støvsuge før den skal vende tilbage til dens opladningsbase for at oplade. Nogle robotstøvsugere kan holde sig 3 timer i max tilstand, hvorimod nogle kan holde sig længere. De fleste robotstøvsugere returner til deres opladningsbase automatisk, når deres batteri er ved at løbe tør.

Den følgende graf viser, hvordan driftstiden fordeler sig for robotstøvsugere. Bemærk at driftstiden er den maksimale driftstid for robotstøvsugeren (i Eco-mode). I en mere kraftfuld driftstilstand vil robotstøvsugerne have en lavere driftstid.

maj 17, 2022

caret-up caret-down Rengøring

Der er mange ting der skal overvejes, når det kommer til rengøringen for din robotstøvsuger. Det gennemgår vi her.

Rengøringsområder

Rengøringsareal

En robotstøvsugers rengøringsområde er det område, som den kan dække i én rengøringscyklus. Har du et stort hus, så er det måske en bedre ide at finde en robotstøvsuger som kan rengøre et større område, ellers skal man vente imellem rengøringscykluser, da en robotstøvsuger skal oplade.

Hvis du vil have rengjort flere rum i dit hjem, er det vigtigt at du vælger en robotstøvsuger, der har mulighed for dette.

Sugestyrke

Sugestyrke

Hvis man har mange tæpper i sit hus, er det en god ide at finde en robotstøvsuger som grundigt kan rengøre tæpperne. Nogle robotstøvsugere har tæppeboost, hvilket betyder at sugestyrken automatisk øges, når robotstøvsugeren kører over et tæppe. Med tæppeboost kan robotstøvsugeren bevare strøm, når den rengør simple overflader.

Dette er de 5 robotstøvsugere med størst maksimale sugestyrke.

Robotstøvsuger
5100 Pa
5100 Pa
5000 Pa
Dreame Z10 Pro 4000 Pa
Dreame L10 Pro 4000 Pa

Grafen herunder viser, hvordan den maksimale sugestyrke fordeler sig blandt robotstøvsugere.

maj 17, 2022

Automatisk tømning af støvbeholder

Automatisk tømning af støvbeholder

Når en robotstøvsuger suger snavs og skidt op, gemmer de det i en lille støvbeholder i robottens krop. Støvbeholderen kan blive fyldt op hurtigt, hvis der er meget snavs i dit hjem. Nogle af de dyrere robotstøvsugere kommer med en funktion der lader robotstøvsugeren tømme støvbeholderen automatisk, så man ikke behøver at gøre det selv. Denne funktion tillader uafbrudt rengøring uden opsyn. Du kan læse mere om automatisk støvbeholder tømning i vores artikel her.

Filter

Støvsugefiltre er ikke ens, selvom de fleste klarer rengøring uden problemer. Hvis nogen i dit hjem har astma eller allergi, er det en god ide at få et HEPA-filter, som ikke lader allergenerne blive sendt tilbage ud i luften i dit hjem. Du kan læse mere om filtre til støvsugere her.

Robotstøvsuger med moppe (gulvvask)

Robotstøvsuger med moppe / gulvvaskfunktion

Nogle robotstøvsugere kommer med en moppe / gulvvask-funktion. Det er en feature som kræver, at du udskifter støvbeholderen med en vandtank. Der er dog nogle robotstøvsugere som kan støvsuge og moppe på samme tid. Du kan læse mere om robotstøvsugere med mopper i vores artikel her.

Dette er de 3 bedste robotstøvsugere med moppe.

Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Meget god 3.392 kr.
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Meget god 2.747 kr.

caret-up caret-down App kontrol, stemmekontrol eller fjernbetjening

Styring af robotstøvsuger

Vil du kunne styre din robotstøvsuger uanset, hvor du befinder dig? I dag er der mange robotstøvsugere som kan optimere rengøringen ved brug af smartphones og virtuelle assistenter i hjemmet. Nogle robotstøvsugere kommer med tilhørende apps som kan downloades, og bruges til at spore din robotstøvsugers lokation i hjemmet. Igennem appen kan man også fjernstyre robotstøvsugeren. Nogle robotstøvsugere kan forbindes med Amazon Alexa og/eller Google Home Assistant.

Du kan styre din robotstøvsuger nemt med disse apps og stemmekontrolindstillinger, selvom du ikke er hjemme. Derudover kommer nogle robotstøvsugere med en fjernbetjening som giver dig adgang til en række af robotstøvsugerens funktioner. Andre robotstøvsugere kommer med alle tre funktioner i én.

caret-up caret-down Navigation

Robotstøvsuger navigation

Navigationssytemet i din robotstøvsuger bestemmer, hvordan din robotstøvsuger navigerer rundt i dit hjem. Nogle robotstøvsugere kommer med lasernavigation (LDS) som gør, at de kan kortlægge hele huset og skabe en optimeret rute til rengøringen af dit hjem. Robotstøvsugere med lasernavigation støder sjældent ind i dine møbler, siden de kan føle deres omgivelser.

Robotstøvsuger med lasernavigation
En robotstøvsuger med lasernavigation (LDS)

Der findes også kamera-baseret kortlægning, gyroskop-navigation og andre sensorer som kan hjælpe en robotstøvsuger med at finde ud af, hvor den er på vej hen. Lasernavigation er den mest præcise form for navigation, hvilket også gør at robotstøvsugere med denne navigationstype typisk er dyrere.

Følgende diagram, viser hvordan navigationssystemerne fordeler sig for robotstøvsugere.

LDS (47%)
Nej (19%)
Kamera (16%)
LDS+Kamera (10%)
Gyroskop (7%)
VSLAM (2%)
maj 17, 2022

caret-up caret-down Sensorer

Robotstøvsuger trinhøjde

Nogle robotstøvsugere er udstyret med flere sensorer med forskellige formål. Trappe-sensorer lader robotstøvsugeren vide om den er tæt på en trappe eller en kant for at forbygge, at robotstøvsugeren skulle falde ned. Denne type sensor er i næsten alle robotstøvsugere i dag.

Klatrehøjde sensorer lader robotstøvsugeren kravle over bump, for eksempel når robotstøvsugeren skal køre fra et fladt gulv op på et tæppe. Der er andre sensorer som stopper robotstøvsugere fra at køre ind i møbler, når den skal støvsuge.

Fordelingen af klatrehøjden / maksimal trinhøjde for robotstøvsugere er vist herunder.

maj 17, 2022

caret-up caret-down Lydniveau

Der plejede at være en sammenhæng mellem, hvor meget sugekraft en robotstøvsuger havde, og hvor meget den larmede, men nogle producenter har fundet ud at dæmpe lyden. Hvis du har dyr eller små børn, eller vælger at støvsugeren skal køre om natten, så er lyd en af de vigtigeste elementer, når man skal vælge en robotstøvsuger. Her er det en god ide at finde en robotstøvsuger med et lavt lydniveau (målt i dB) som passer til dig.

maj 17, 2022

caret-up caret-down Højde

Robotstøvsugere er mere eller mindre ens i højden, men det kan nogle gange betyde meget om der er et par ekstra centimeter i højden, specielt hvis du håber på, at din robotstøvsuger kan nå ind under de laveste møbler i dit hjem. Hvis det er noget der betyder noget for dig, så er det en god ide at måle højden på dine møbler (senge, sofaer, borde m.m.) og sammenligne dem med højden på robotstøvsugeren, som du overvejer at købe.

caret-up caret-down Andre funktioner og indstillinger

Robotstøvsugere har mange funktioner og indstillinger. Nogle robotstøvsugere er lavet specifikt til at suge dyrehår op. Det kan være en god ide for dyreejere at undersøge, om det er noget for dem. Du kan finde mere om robotstøvsugere som er gode til at suge dine dyrehår op her.

En anden funktion i robotstøvsugerene er evnen til at bestemme, hvor i hjemmet din robotstøvsuger skal støvsuge. Det kan man gøre ved at indstille usynlige, virtuelle via. robotstøvsugerens app eller ved hjælp af magnetiske bånd.

caret-up caret-down Pris

Den billigste robotstøvsuger har en pris på 699 kr., mens prisen for den dyreste robotstøvsuger er på 11299 kr.

Du kan se, hvordan prisen fordeler sig blandt robotstøvsugere i grafen herunder.

maj 17, 2022

Hvilket robotstøvsugermærke er det bedste?

De her er de ti bedste robotstøvsugermærker. Robotstøvsugermærkerne er rangeret baseret på gennemsnittet af de point, som hvert mærke scorede i vores sammenligningstest. Listen omfatter kun mærker med 3 eller flere robotstøvsugere repræsenteret i vores sammenligning.

Plads Mærke Score
1 Roborock
95
2 Dreame
88
3 Eufy
87
4 iRobot
85
5 Ecovacs
84

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger er den bedste?

Blandt de 61 robotstøvsugere repræsenteret i vores test, er Roborock S6 MaxV den bedste, med kåring som "Meget god". Roborock S6 MaxV har en pris på 3080 kr. Dette er en rangliste med de 10 bedste robotstøvsugere i Maj 2022.
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Meget god 3.392 kr.
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Meget god 2.747 kr.
4 Roborock S6 Roborock S6 95 Meget god 3.199 kr.
5 Roborock S6 Pure Roborock S6 Pure 95 Meget god 2.487 kr.
6 Roborock E4 Roborock E4 95 Meget god 1.788 kr.
7 Roborock E5 Roborock E5 94 God 1.721 kr.
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 God 5.990 kr.
10 Eufy RoboVac 35C Eufy RoboVac 35C 91 God 1.957 kr.

caret-up caret-down Hvilken billig robotstøvsuger er den bedste?

Billig robotstøvsuger I dag er det muligt at købe robotstøvsugere for under 1500 kr. fordi, at robotstøvsugere i de seneste år er blevet billigere at producere. Prisen for billige robotstøvsugere i vores sammenligningstest går mellem 699 kr. - 11299 kr. Severin RB 7025 er den billigste og Ecovacs Deebot X1 OMNI er den dyreste. Den billigste og bedste robotstøvsuger under 1500 kr. er Dreame F9 Mistral. Dette er de tre bedste billige robotstøvsugere.
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
12 Dreame F9 Mistral Dreame F9 Mistral 90 God 1.499 kr.
30 Eufy RoboVac 15c Eufy RoboVac 15c 87 God 1.264 kr.
Her kan du se en samlet liste af billige robotstøvsugere.

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger med Appstyring er den bedste?

Robotstøvsuger med App En stigende mængde af robotstøvsugere på marked har en indbygget app funktionalitet. Robotstøvsugere, som støtter app kontrol, har en fordel, når det kommer til at styre støvsugeren (indstillinger, tilstande m.m.), da man kan styre den selvom man ikke er hjemme. 92 % af robotstøvsugere i dag giver mulighed for styring ved hjælp af App. Ifølge vores sammenligningstest er den bedste robotstøvsuger med App-styring Roborock S6 MaxV, mens den billigste robotstøvsuger med App-kontrol er Dreame F9 Mistral. Her er de tre bedste robotstøvsugere med App-styring.
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Meget god 3.392 kr.
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Meget god 2.747 kr.

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger med automatisk støvbeholder tømning er den bedste?

Robotstøvsuger med automatisk tømning af støvbeholderen Robotstøvsugere med automatisk støvbeholder tømning har en speciel opladningsbase, som automatisk tømmer støvbeholderen imens robotstøvsugeren ligger i opladningsbasen. Den bedste robotstøvsuger med automatisk støvbeholder tømning er Roborock S7+. Kun 20 % af robotstøvsugere i vores sammenligningstest har denne feature. De her er de tre bedste robotstøvsugere med automatisk støvbeholder tømning.
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
8 Roborock S7+ Roborock S7+ 94 God 5.990 kr.
Her kan du se vores fulde test af robotstøvsugere med automatisk støvbeholder tømning.

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger med lasernavigation er den bedste?

Den bedste robotstøvsuger med lasernavigation (LDS) er Roborock S6 MaxV som blev stemt til at være "Meget god". Disse tre robotstøvsugere er de bedste med lasernavigation.
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
2 Roborock S7 Roborock S7 95 Meget god 3.392 kr.
3 Roborock S5 Max Roborock S5 Max 95 Meget god 2.747 kr.
Du kan se vores fulde liste af robotstøvsugere med lasernavigation her.

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger med gyroskopnavigation er den bedste?

7 % af robotstøvsugere er lavet med gyroskopnavigation. Den bedste robotstøvsuger med gyroskopnavigation er Roborock E4, der har en pris på (1788 kr.), som er vurderet som "Meget god". De tre bedste robostøvsugere med gyroskopnavigation er disse:
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
6 Roborock E4 Roborock E4 95 Meget god 1.788 kr.
20 iRobot Roomba i3+ iRobot Roomba i3+ 88 God 3.899 kr.
22 Eufy RoboVac G30 Eufy RoboVac G30 88 God 2.999 kr.
Her kan du finde vores fulde liste af robotstøvsugere med gyroskopnavigation.

caret-up caret-down Hvilken robotstøvsuger har den bedste kameranavigation?

Den bedste robotstøvsuger med kameranavigation er Roborock S6 MaxV, fulgt af Roborock E5 på andenpladsen. De tre bedste robotstøvsugere med kameranavigation er:
Plads Billede Robotstøvsuger Score Vurdering Pris
1 Roborock S6 MaxV Roborock S6 MaxV 95 Meget god 3.080 kr.
7 Roborock E5 Roborock E5 94 God 1.721 kr.

Rangliste (61)

Mærke caret
filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. 26
  Eufy RoboVac X8 Hybrid
  Score
  88/100
  God
  Roboteksperten.dk 3.749 kr.
  Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Høj Trinhøjde (1,8 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 140 brugere
 2. Dreame L10 Pro
  Score
  88/100
  God
  Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Høj Sugestyrke (4000 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 62 brugere
 3. Ecovacs Deebot OZMO 950
  Score
  87/100
  God
  Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Høj Trinhøjde (2,0 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 6118 brugere
 4. Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Objektgenkendelse
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 3479 brugere
 5. Robotstøvsuger
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 887 brugere
 6. Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Objektgenkendelse
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 3195 brugere
 7. Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Høj Trinhøjde (2,0 cm)
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1299 brugere
 8. Ecovacs Deebot Ozmo 905
  Score
  86/100
  God
  Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Høj Trinhøjde (1,8 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1113 brugere
 9. Robotstøvsuger
  Moppefunktion
  Høj Sugestyrke (2500 Pa)
  Høj Trinhøjde (2,0 cm)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 888 brugere
 10. 35
  Dreame W10
  Score
  86/100
  God
  Proshop.dk 5.999 kr.
  Robotstøvsuger
  Egnet til Flere Rum
  Moppefunktion
  Høj Sugestyrke (4000 Pa)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 45 brugere
 11. Eufy RoboVac G10 Hybrid
  Score
  85/100
  God
  Robotstøvsuger
  Moppefunktion
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 7842 brugere
 12. 37
  ILIFE A4s
  Score
  85/100
  God
  Robotstøvsuger
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 423 brugere
 13. 38
  ZACO V5sPro
  Score
  84/100
  Tilfredsstillende
  Robotstøvsuger
  Moppefunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 11414 brugere