Roborock E5

Egnet til flere rum

Egnet til flere rum

Moppefunktion

Moppefunktion

Maks. trinhøjde

Maks. trinhøjde

2,0 cm

Arbejdsareal

Arbejdsareal

200 m²

App-styring

App-styring

Interaktivt kort

Interaktivt kort

Alle specifikationer »

Test af Roborock E5

Testmetodik:
1.1
Publiceret:
2023-05-19
Sidst ændret:
2023-07-18

Fordele

 • Billig
 • Gode rengøringsresultater
 • Den har medfølgende fjernbetjening

Ulemper

 • Ingen teknologi til at undgå objekter
 • Ingen teknologi eller medfølgende tilbehør til at undgå tæpper når moppen er koblet på
 • Ineffektiv rengøring (rengøringen tager lang tid)
 • Få muligheder for tilpasning af rengøringen

Samlet bedømmelse

Roborock E5 er en budgetvenlig robotstøvsuger med fordele og ulemper. Dens pris, medfølgende fjernbetjening og gode rengøringsydelse er positive aspekter. Der er dog et par ulemper at overveje. E5 mangler teknologi til at undgå objekter; den kan blive viklet ind i kabler eller kollidere med genstande såsom vandskåle til dyr. Derudover skal du manuelt opsætte barriere når moppen er koblet på, for at undgå moppen kører over tæpperne. Rengøringen tager lang tid, og der er kun begrænsede muligheder for at tilpasse rengøringen.

Roborock E5
Roborock E5 (Billede: Reoverview)

E5 er fra Roborocks budgetserie af robotstøvsugere. Den er en efterfølger til E4-modellen og er opgraderet på enkelte områder. Robotten er bygget med gyroskopisk navigation, et simpelt system, der stadig gør den i stand til at rengøre systematisk.

Vi har testet og anmeldt Roborock E5 i overensstemmelse med vores test-metodologi 1.1 for robotstøvsugere.

Roborock E4 vs. Roborock E5

Roborock E4 og E5 er ret ens. De adskiller sig i sugestyrke (E5 har en sugeeffekt på 2500 Pa, hvorimod sugeeffekten for E4 er 2000 Pa). Yderligere kommer E5-versionen med en fjernbetjening.

Hvem er Roborock E5 egnet til

 • Hvis du leder efter en simpel robotstøvsuger, der er nem at styre, og som ikke behøver at tilsluttes en app (du kan i stedet styre den med den medfølgende fjernbetjening), kan Roborock E5 være den rigtige robotstøvsuger for dig.
 • Hvis du leder efter en budget-robotstøvsuger med god rengøringsevne, er Roborock E5 et godt valg.
 • Roborock E5 er bedst egnet til små og mellemstore husstande, fordi dens navigationssystem ikke er så avanceret. Vi anbefaler en robotstøvsuger med kamera- eller laserbaseret navigation, hvis du har en stor husstand, for eksempel Dreame D10s Pro eller Roborock S7.

Hvem bør ikke købe Roborock E5

 • Hvis du har tæpper og ønsker at bruge moppefunktionen, er denne robotstøvsuger måske ikke det rigtige valg, fordi den ikke er bygget med automatiske funktioner, der forhindrer den i at rengøre tæpperne, når moppekluden er påsat. Den eneste måde er at opsætte "usynlige vægge" eller fysiske barrierer manuelt. Der medfølger intet tilbehør til at opsætte usynlige barrierer med denne robot.
 • Roborock E5 er ikke bygget med teknologi til at undgå objekter, der forhindrer den i at blive viklet ind i kabler, køre ind i vandskåle til dyr osv. Hvis du har et hjem, hvor sådanne genstande ligger på gulvet (og du ikke gider at rydde op hver gang inden rengøring), bør du ikke vælge denne robotstøvsuger. I stedet anbefaler vi en robotstøvsuger med teknologi til undgåelse af objekter, såsom Roborock S7 MaxV, Roborock S8 eller iRobot Roomba j7.

Navigation

Roborock E5 er bygget med gyroskopisk navigation
Roborock E5 er bygget med gyroskopisk navigation (Billede: Reoverview)

Roborock E5 er bygget med et dobbelt gyroskopisk navigationssystem, der gør robotten i stand til at skabe et internt kort og gøre rent systematisk og dermed komme rundt og rengøre alle rum.

Navigationssystemet er enklere end kamera- eller laserbaserede navigationssystemer og tilbyder ikke de samme muligheder for at tilpasse rengøringen. Derudover har robotten også en tendens til at rengøre de samme områder flere gange, hvilket gør rengøringsprocessen meget længere. Gyroskopnavigationsteknologien er dog også det, der holder prisen på robotstøvsugeren nede.

Robotstøvsugeren kommer fint rundt i hjemmet, men den kører over de samme steder flere gange, hvilket betyder, at rengøringen tager lang tid. Det tog f.eks. robotten 71 minutter at rengøre et område på 39 m². Det betyder, at den rengjorde omkring 33 m² i timen. Til sammenligning rengjorde Ecovacs Deebot X1 OMNI og Roborock S6 MaxV 60 m² i timen i samme husholdningsmiljø.

Denne ineffektive rengøring betyder, at en rengøringssession tager meget længere tid end robotstøvsugere med mere avanceret navigation. Men som vores rengøringstest viser (jeg kommer ind på dette senere), gør robotten et fremragende stykke arbejde med hensyn til opsamling af skidt og snavs.

Test af evne til at undgå objekter

Robotten blev testet i dens evne til at undgå objekter, hvor vi testede dens evne til at navigere rundt om følgende fem objekter:

 • En falsk hundelort
 • En sammenrullet ledning
 • Et stykke tøj
 • En vandskål til dyr (fyldt med vand)
 • En dåse

Roborock E5 er ikke udstyret med kameraer og anvender ikke genkendelses- eller undvigelsesteknologi. Det er også tydeligt vist i testen, hvor den ikke undgår nogen genstande (og derfor opnår en score på 0 point).

Robotten er bygget med sensorer til at mærke store genstande og støder derfor ikke hårdt ind i dem. Men når det kommer til mindre genstande, som er det der bruges i vores test, kan den ikke registrere dem. Det er værd at bemærke, at hvis du har hundeskåle eller lignende, risikerer du, at robotstøvsugeren støder ind i dem og skubber dem rundt/eller spilder vand fra vandskåle ud på gulvet.

Hvis du har kæledyr, er det måske et bedre valg at vælge en robotstøvsuger med teknologi til undgåelse af objekter. Så vil Roborock S7 MaxV eller Roborock S8 måske være et bedre valg.

Genstandene på gulvet før testen startede (Billede: Reoverview)
Genstandene på gulvet før testen startede (Billede: Reoverview)

Genstandene på gulvet, da testen var afsluttet (Billede: Reoverview)
Genstandene på gulvet, da testen var afsluttet (Billede: Reoverview)

Rengøring

Roborock E5 rengøre gulvet (Video: Reoverview)

Roborock E5 har en maksimal sugeevne på 2500 Pa, hvilket er ganske godt, især for robotstøvsugere i budgetprisklassen.

Vi testede robottens evne til at opsamle sand og ris på et parketgulv. Vi udførte følgende rengøringstests på parketgulv:

 • Test 1: Vi testede robottens evne til at opsamle 50 gram sand på et parketgulv.
 • Test 2: Vi testede robottens evne til at opsamle 50 gram ris på et parketgulv.

I begge test udførte robotten et næsten perfekt stykke arbejde og opsamlede 98 % af sandet og 100 % af risen.

De robotstøvsugere, der har været igennem denne test, har generelt klaret sig rigtig godt. Den viser, om robotstøvsugeren skubber skidtet væk eller formår at samle det op.

I testen kommer robotstøvsugeren godt rundt i hjørnerne, men i forhold til de dyrere robotstøvsugere, vi har lavet samme test på, tog det markant længere tid (ca. 2x så lang tid) for at rengøre det lukkede område, som testen blev udført i.

Parketgulvet før testen af opsamling af sand på parketgulv startede
Parketgulvet før testen af opsamling af sand på parketgulv startede (Billede: Reoverview)

Parketgulvet, da testen af opsamling af sand på parketgulv var færdig
Parketgulvet, da testen af opsamling af sand på parketgulv var færdig (Billede: Reoverview)

Testen med rengøring af sand på parketgulv (hastighed x 20) (Video: Reoverview)

Støvbeholderen før testen af rengøring af parketgulvet med sand startede
Støvbeholderen før testen af rengøring af parketgulvet med sand startede (Billede: Reoverview)

Støvbeholderen, da testen af rengøring af parketgulvet med sand var færdig
Støvbeholderen, da testen af rengøring af parketgulvet med sand var færdig (Billede: Reoverview)

Rengøring af tæpper

Roborock E5 rengøre et tæppe
Roborock E5 rengøre et tæppe (Billede: Reoverview)

Roborock E5 er bygget med tæppedetektion og øger sugekraften til maksimum, når den registrerer et tæppe. Det er en praktisk funktion, der giver en dybere rengøring af tæpper, men det er en almindelig funktion blandt robotstøvsugere. Ulempen ved denne funktion er, at robotstøvsugeren begynder at larme mere, når den rengøre gulvtæppet, men du kan slå det fra, hvis du vil i robotstøvsugerens app.

Robotstøvsugeren klarede sig rigtig godt i vores test af tæpperengøring og opsamlede 34 gram sand (68 %). Dette er bedre end, hvad mange avancerede robotstøvsugere, vi har testet, har været i stand til (f.eks. opsamlede Ecovacs Deebot X1 OMNI kun 24 gram sand). Det skal dog også bemærkes, at Roborock E5 tog 2-2,5 gange så lang tid om at færdiggøre opgaven og kørte over de samme steder gentagne gange, før den var færdig.

Tæppet før testen startede
Tæppet før testen startede (Billede: Reoverview)

Tæppet, da testen var færdig (Billede: Reoverview)
Tæppet, da testen var færdig (Billede: Reoverview)

Rengøring af tæppe-test (20 x hastighed) (Video: Reoverview)

Støvbeholderen før rengøring af tæppe-testen startede
Støvbeholderen før rengøring af tæppe-testen startede (Billede: Reoverview)

Støvbeholderen, da rengøring af tæppe-testen var færdig
Støvbeholderen, da rengøring af tæppe-testen var færdig (Billede: Reoverview)

Mopping

Roborock E5 kan støvsuge og moppe samtidigt. Robotten kan støvsuge og moppe op til 150 m² på én opladning. Moppingen giver et ekstra lag af renlighed og gør robotten i stand til at fjerne pletter, som støvsugning alene ikke kan fjerne.

Brug af moppefunktionen har dog også nogle ulemper, primært fordi robotten er bygget med gyroskopisk navigation og derved ikke kan lave "no-go zoner" eller er bygget med teknologier, der forhindrer moppekluden i at røre gulvtæppet. Moppekluden bør ikke bruges på tæpper, så hvis du har tæpper, og du ønsker at bruge moppefunktionen, skal du manuelt opsætte barrierer for at forhindre robotten fra at rengøre tæpperne. Robotten kommer ikke med noget medfølgende tilbehør til at skabe barrierer, såsom magnetiske grænsestrimler, hvilket fås hos nogen andre budget robotstøvsugere.

Vi testede robotstøvsugerens moppe-egenskaber. Vi testede robottens evne til at fjerne tre tørre pletter:

 • En tør plet ketchup
 • En tør plet kaffe
 • En tør plet creme fraiche

Igen gjorde robotstøvsugeren et fremragende stykke arbejde og fjernede fuldstændig ketchup- og kaffepletten. Pletten af creme fraiche blev delvist fjernet. Men endnu en gang tog robotten 2-2,5 mere tid end andre robotstøvsugere, vi har testet, for at udføre arbejdet. Som du kan se i videoen med moppetesten, formår robotstøvsugeren at fjerne pletterne, fordi den kører over dem så mange gange.

Parketgulvet før moppetesten startede (Billede: Reoverview)
Parketgulvet før moppetesten startede (Billede: Reoverview)

Parketgulvet da moppetesten var færdig
Parketgulvet da moppetesten var færdig (Billede: Reoverview)

Moppetesten (20 x hastighed) (Video: Reoverview)

Batteri

Roborock E5 vender tilbage til ladestationen (Video: Reoverview)

Roborock E5 er udstyret med et 5200 mAh batteri, som er et kraftigt batteri. Det kan maksimalt gøre rent i op til 200 minutter. Dette er længe nok til at rengøre de fleste husstande på én opladning. Robotten opretter dog et internt kort ved rengøring, og hvis den ikke er færdig med at rengøre, før batteriet er løbet tør, vil den vende tilbage til ladestationen, genoplade og vende tilbage med rengøringen, efter den er opladet. Det betyder, at den også kan bruges i større husstande. Vi anbefaler dog en robotstøvsuger med interaktive kortlægningsmuligheder, hvis du har et stort hjem, såsom Roborock S7 MaxV eller Roborock S8).

App

Roborock E5 kan tilsluttes "Mi Home"-appen fra Xiaomi (Roborock ejes af Xiaomi). Opsætningen er nem.

Robotten opretter ikke et interaktivt kort. Derfor er antallet af funktioner i appen også begrænset: Du kan ikke indstille No-go zoner, vælge "Selected room cleaning" osv., som du kan med en robotstøvsuger med interaktive kortlægningsmuligheder.

På appens forside kan du hurtigt danne dig et overblik over følgende:

 • Areal af område rengjort
 • Procentdel af tilbageværende batterilevetid
 • Tid rengjort

Yderligere kan du styre følgende:

 • Hvis robotten skal vende tilbage til ladestanden
 • Hvis du ønsker, at robotten skal begynde at rengøre
 • Indstillinger for sugestyrke (Støjsvag, Balanceret, Turbo eller Max)

Appen giver dig også mulighed for at:

 • Indstille yderligere støvsugnings-indstillinger
 • Indstille en timer-/planlægningsplan
 • Styre robottens stemme og lydstyrke
 • Se rengøringshistorikken
 • Se en vedligeholdelsesplan

Appen er nem at navigere rundt i, men har ikke mange funktioner, så det er også forventligt.

Med de fleste avancerede robotstøvsugere skal du have appen for at styre robotten korrekt. Dette gør sig ikke gældende med denne robotstøvsuger, der nemt kan styres med den medfølgende fjernbetjening.

Mi Home App
Mi Home app (Billede: Reoverview)

Mi Home App
Mi Home app (Billede: Reoverview)

Mi Home App
Mi Home app (Billede: Reoverview)

Støjemission

Støjemissionstesten af Roborock E5
Støjemissionstesten af Roborock E5 (Billede: Reoverview)

Vi målte robottens støjemission ved at registrere den maksimale registrerede støjemission og den gennemsnitlige støjemission i tre forskellige sugestyrker. Testen blev udført i følgende sugestyrke-indstillinger:

 • Støjsvag tilstand
 • Balanceret tilstand
 • Max-tilstand (stærkeste sugekraft)

Resultatet blev følgende:

 • Støjsvag tilstand: Maks. målt støjemission 63.6 dB og gennemsnitlig støjemission 61,5 dB.
 • Balanceret tilstand: Maks. målt støjemission 64,9 dB og gennemsnitlig støjemission 63 dB.
 • Max-tilstand: Maks. målt støjemission 70,4 dB og gennemsnitlig støjemission 66 dB.

Målingerne viser, at robotstøvsugeren er gennemsnitlig med hensyn til støjemission. Den ville have været mere støjsvag i Max-tilstand, hvis den havde haft en lavere maksimal sugestyrke.

Design og form

Roborock E5 set fra oven (Billede: Reoverview)
Roborock E5 set fra oven (Billede: Reoverview)

Roborock E5 har en rund form og er bygget med én sidebørste. Den runde form er den mest almindelige blandt robotstøvsugere og er ideel, da den nemt kan komme ud af trange områder.

Robotten har en 0,64 liters støvbeholder, som er stor sammenlignet med andre modeller og betyder, at du ikke behøver at tømme beholderen så ofte.

Vandbeholderen har en kapacitet på 0,18 liter, hvilket er relativt lille og betyder, at du skal fylde vandbeholderen ofte, hvis du vil bruge moppefunktionen.

Vi målte hovedbørsten på Roborock E5 til 16,7 cm i bredden, hvilket er en standardstørrelse. Hovedbørsten er lavet af hår og gummi.

Robotten har et EPA 11 filter, som er vaskbart.

Undersiden af Roborock E5 uden påsat moppeklud
Undersiden af Roborock E5 uden påsat moppeklud (Billede: Reoverview)

Mål og vægt

Robotstøvsugeren måler:

 • Højde: 9,5 cm
 • Bredde: 35,0 cm
 • Dybde: 35,0 cm

Dette er en almindelig størrelse for robotstøvsugere og betyder, at den er lav nok til at rengøre under de fleste møbler, såsom en sofa eller seng.

Fjernbetjening

Roborock E5 har en medfølgende fjernbetjening kaldet "MagBase™. Fjernbetjeningen giver dig mulighed for at:

 • Styre robottens bevægelse (kan være nyttigt, hvis du vil føre robotstøvsugeren hen til et område med skidt).
 • Start/Stop rengøring
 • Start "Spot cleaning"
 • Indstille sugestyrken
 • Sende robotten tilbage til dens ladestation

Fjernbetjeningen kan være behjælpelig i husstande, der gerne vil have en simpel robotstøvsuger til at gøre rent nu og da, uden at den behøver at være for teknologisk avanceret (som det måske er for en robotstøvsuger med påkrævet app-opsætning osv.).

Fjernbetjeningen bruger 2 AAA-batterier.

MagBase™ fjernbetjeningen
MagBase™ fjernbetjeningen (Billede: Reoverview)

Klatreevne

Klatreevnen er oplyst til 2,0 cm af producenten.

Tømmestation

Robotstøvsugeren leveres ikke med en tømmestation. Derved skal du selv tømme støvbeholderen jævnligt og fylde vandbeholderen op igen.

Du kan finde de bedste robotstøvsugere med tømmestation her.

Vedligeholdelse

Vedligeholdelsen er vist i appen
Vedligeholdelsen er vist i appen (Billede: Reoverview)

Som med alle andre robotstøvsugere kræver Roborock E5 regelmæssig vedligeholdelse og indkøb af nye dele. I appen kan du finde den resterende tid, før der bør udføres vedligeholdelse af specifikke komponenter.

Den daglige vedligeholdelse består af følgende:

 • Tøm robottens støvbeholder.
 • Rengøre robottens hovedbørste.
 • Fyld robottens vandtank op igen (hvis du bruger moppefunktionen).
 • Rengøre robottens moppe (hvis du bruger moppefunktionen). Anbefales at blive rengjort hvert 60. minuts brug.

Den mere sjældne vedligeholdelse består af følgende:

 • Rengøring af robottens sensorer (hver 30. time).
 • Udskift filteret (hver 150. time).
 • Udskift sidebørsten (hver 200. time).
 • Udskift hovedbørsten (hver 300. time).
 • Udskift robottens moppeklud (når det er nødvendigt). Det anbefales at skifte den hver 3. - 6. måned.

Målinger i test

Rengøringstestresultater
Rengøring samlet score
88,7%
Parketgulv, 50 g sand
98%
Parketgulv, 50 g ris
100%
Tæppe, 50 g sand
68%
Testresultater for objektundgåelse
Objektundgåelse, samlet score
0 point
Objektundgåelse, kunstig hundelort
Ikke undgået
Objektundgåelse, sammenrullet ledning
Ikke undgået
Objektundgåelse, vandskål
Ikke undgået
Objektundgåelse, et stykke tøj
Ikke undgået
Objekt undgåelse, dåse
Ikke undgået
Testresultater ved mopping
Mopping, tør plet ketchup
Fuldstændig fjernet
Mopping, tør plet creme fraiche
Delvist fjernet
Mopping, tør plet kaffe
Fuldstændig fjernet
Testresultater for støjemission
Støjemission, Stille tilstand
63,6 dB
Støjemission, Balanceret tilstand
64,9 dB
Støjemission, Max tilstand
70,4 dB
Testmetode
Testmetode
1,1
caret-up caret-down

Specifikationer

Batteri
Maks. driftstid
200 min
Ladetid
150 min
Batteritype
Lithium-ion
Batterikapacitet
5200 mAh
Automatisk returnering til ladestation
Ja
Rengøring
Arbejdsareal
200 m²
Sugestyrke
2500 Pa
Maks. trinhøjde
2,0 cm
Støvbeholder kapacitet
0,64 L
Filter
EPA 11
Tæppeboost
Ja
Planlægningsfunktion
Ja
Design
Rund
Antal sidebørster
1
Vaskbart filter
Ja
Moppe
Moppefunktion
Ja
Vandtank kapacitet
0,18 l
Vibrerende moppe
Nej
Automatisk moppeløft
Nej
Navigation
Kortsensor
Gyroskop
Objektgenkendelse
Nej
Objekt- og trappesensor
Ja
Egnet til flere rum
Ja
Styring
App-styring
Ja
Med fjernbetjening
Ja
Stemmestyring
Ja
Amazon Alexa kompatibel
Ja
Rensestation
Automatisk tømning
Nej
App-funktioner
App-styring
Ja
Interaktivt kort
Nej
Digitalt blokeret områder
Nej
Rengøring i zoner
Nej
"No mop" zoner
Nej
Flere etagers kort
Nej
Vælg rum til rengøring
Nej
Dimensioner og vægt
Højde
9,6 cm
Bredde
35,0 cm
Dybde
35,0 cm
Vægt
2,96 kg

Sammenlign specifikationer

Opdateret 22. maj 2024

Din anmeldelse af Roborock E5

Felter markeret med * skal udfyldes
Samlet score*
Rengøringsresultat
Batteri
Værdi for pengene
Bygningskvalitet
Lydniveau
Brugervenlighed
Rengøring og Vedligeholdelse
Vis mere

Sammenligning caret-up caret-down

caret-up caret-down Produktinformation
Roborock E5 Roborock Q Revo
Roborock S8
Navn Roborock E5 Roborock Q Revo Roborock S8
Score
82
94
92
Anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.1)
527 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
103 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.6)
2828 anmeldelser
Priser 2.999 kr. 4.961 kr. 3.801 kr.
caret-up caret-down Batteri
Maks. driftstid 200 min 180 min 180 min
Ladetid 150 min 360 min 240 min
Batteritype Lithium-ion Lithium-ion Lithium-ion
Batterikapacitet 5200 mAh 5200 mAh 5200 mAh
Genoplad og fortsæt funktion
Automatisk returnering til ladestation
caret-up caret-down Rengøring
Arbejdsareal 200 m² 300 m² 300 m²
Lydniveau 69 dB 68,5 dB
Sugestyrke 2500 Pa 5500 Pa 6000 Pa
Maks. trinhøjde 2,0 cm 2,0 cm 2,0 cm
Støvbeholder kapacitet 0,64 L 0,35 L 0,4 L
Filter EPA 11 EPA 11 EPA 11
Tæppeboost
Planlægningsfunktion
Design Rund Rund Rund
Antal sidebørster 1 1 1
Vaskbart filter
caret-up caret-down Moppe
Moppefunktion
Vandtank kapacitet 0,18 l 0,08 l 0,3 l
Vibrerende moppe
Automatisk moppeløft
caret-up caret-down Navigation
Kortsensor Gyroskop LiDAR LiDAR
Objektgenkendelse
Objekt- og trappesensor
Egnet til flere rum
caret-up caret-down Styring
App-styring
Med fjernbetjening
Stemmestyring
Amazon Alexa kompatibel
Google Assistant kompatibel
caret-up caret-down Rensestation
Automatisk tømning
Posekapacitet 2,7 l
Automatisk opfyldning af vandtank
Automatisk moppevask
Automatisk moppe-tørring
Type af moppe-tørring Varm luft
caret-up caret-down App-funktioner
App-styring
Interaktivt kort
Sporing i realtid
Digitalt blokeret områder
Rengøring i zoner
"No mop" zoner
Flere etagers kort
Vælg rum til rengøring
caret-up caret-down Dimensioner og vægt
Højde 9,6 cm 9,65 cm 9,65 cm
Bredde 35,0 cm 35,0 cm 35,3 cm
Dybde 35,0 cm 35,3 cm 35,0 cm
Vægt 2,96 kg 4,6 kg

Spørgsmål og svar caret-up caret-down

Der er ingen spørgsmål lige nu.

Har du et spørgsmål?

Copyright © 2024 Reoverview.dk