Guide til vedligeholdelse af hårtrimmer

Opdateret:
20. april 2024
Guide til vedligeholdelse af hårtrimmer

Hvad kræver en hårtrimmer af vedligeholdelse og hvordan vedligeholder du den? Det gennemgår vi i denne artikel.

Om vedligeholdelse

Når det kommer til vedligeholdelse af din hårtrimmer, kan det være en god ide at læse den medfølgende brugsanvisning, da der kan være forskel på, hvordan og hvor ofte de enkelte modeller skal vedligeholdes. Desuden vil du kunne se om hårtrimmeren er vaskbar eller ej.

Når du køber en hårtrimmer, medfølger der dele, som skal bruges til vedligeholdelsen. Typisk får du en lille børste med og en lille beholder med olie i.

Step
1

Vask under vandhanen

Hvis din hårtrimmer er vaskbar, kan du skylle den under vandhanen og dermed rengøre den for hår og snavs. I den medfølgende manual kan du se om hårtrimmeren er vaskbar og hos nogle enheder er det angivet bagpå.

Det er vigtigt at du opbevarer hårtrimmeren et sted, hvor du sikrer dig den bliver tør efter vask, da skærene ellers bliver slidt og på sigt ruster.

Step
2

Rengøring med børste

Hver gang efter brug bør du fjerne hår, der har sat sig i hårtrimmeren, med den medfølgende børste. Dette sikrer at hårtrimmeren fungerer effektivt og at der ikke opbygges hår.

Nogle hårtrimmere er bygget med et aftageligt trimmerhoved. Her bør du regelmæssigt tage trimmerhovedet af og fjerne de hår, som har sat sig ind i maskinen.

Hvis du ikke har nogen børste, kan en tandbørste være et rigtig godt alternativ.

Step
3

Oliering af skærene

Du bør regelmæssigt oliere skærene på hårtrimmeren. Det gør du ved at påføre et par dråber olie midt på- og på ydersiden af skæret og derefter tænde enheden, så olien bliver fordelt. Sørg for at fjerne overskydende olie, enten med en tør klud eller med din finger (brug ikke toiletpapir eller andet materiale, som efterlader rester i hårtrimmeren).

de-DE en-GB es-ES nl-NL da-DK

Copyright © 2024 Reoverview.dk