Hårtrimmer Test 2022

products 25 hårtrimmere sammenlignet
brugeranmeldelser 188.961 brugeranmeldelser
tests 6 tests

Vores test af hårtrimmere er senest opdateret i 2022 og er baseret på anmeldelser fra 188.961 brugere og anmeldelser fra 6 eksperter. I alt har vi sammenlignet 25 hårtrimmere.

OPDATERET:
04. juni 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

De 10 bedste hårtrimmere

Plads Billede Hårtrimmer Score Vurdering Pris

Købsguide til hårtrimmere

Hårtrimmere eller hårklippere er meget praktiske at have. Uanset om du har brug for dem til dit hjem eller er i frisørbranchen, er det vigtigt at finde den rigtige slags, der passer til din stil og opfylder dine behov.

Før du begynder at shoppe, er det vigtigt at identificere, hvad du skal bruge hårtrimmeren til. Skal du klippe dit eget hår, familiemedlemmers- eller venners hår? Ejer du en frisørsalon og har brug for en kraftig hårtrimmer, når du klipper dine kunders hår?

Hvad skal du kigge efter

Selvfølgelig er alle hårtrimmere ikke skabt ens. Funktionerne og kvaliteten er vidt forskellig og er tilpasset forskellige behov.

caret-up caret-down Med- eller uden batteri

Hårtrimmer i test

Nogle hårtrimmere skal være tilsluttet ledning, mens andre er batteridrevet. Begge har deres fordele og ulemper. Med en hårtrimmer med ledning kan du være sikker på, at du aldrig løber tør for batteri, selv om du bruger den i flere timer. Ikke desto mindre kan ledningen komme i vejen, mens du klipper håret, og du skal sørge for, at der er en stikkontakt i nærheden, når du bruger den.

Med en ledningsfri hårtrimmer er elektricitet ikke et problem. De er mere fleksible, og du behøver ikke at bekymre dig om at have en stikkontakt i nærheden. Du kan endda klippe hår udendørs, eller hvor du har lyst til det. Ulempen er dog, at den har en begrænset driftstid. Generelt er ledningsbaserede hårtrimmere væsentligt billigere end hårtrimmere med batteri.

Ifølge vores sammenligning er Philips QC5115/15 den bedste hårtrimmer med ledning, mens Philips HC7650/15 er den bedste trådløse hårtrimmer.

84 % af trimmerne er bygget med et batteri. Fordelingen er vist i følgende diagram.

Ja (84%)
Nej (16%)
juni 30, 2022

caret-up caret-down Knive / Blade

Hårtrimmer testet

Når du køber en hårtrimmer, skal du være opmærksom på dens blade. Der findes forskellige typer og varierer ofte med hensyn til størrelse, materiale, skarphed og holdbarhed.

Du bør vælge en hårtrimmer, der har aftagelige blade, så du kan udskifte dem når som helst, når de gamle udløber. Det er bedst med blade lavet af et materiale som er beskyttet mod rust. Det ideelle hårtrimmerblad er fremstillet af rustfrit stål, aluminium eller et andet rustfrit materiale.

Du kan også vælge at få en hårtrimmer med en klinge, der er selvskærende, hvilket betyder, at den sliber sig selv, hver gang den bruges, hvilket forlænger knivens levetid. Disse typer knive fungerer som en kniv og en slibesten. Når trimmeren tændes, bevæger knivene sig og gnider mod et metal indeni, hvilket får dem til at slibe sig selv. Disse blade/klinger holder længere, da de ikke bliver stumme.

caret-up caret-down Funktionalitet

Nogle hårtrimmere er mere alsidige end andre, hvilket betyder, at de også kan tage sig af ansigtshår, kropshår og endda næsehår. Hvis du aldrig ved, hvad du måske har brug for at trimme, kan det være værd at anskaffe sig en hårtrimmer, der lader dig trimme hår på forskellige dele af kroppen.

Nogle trimmere er også gode til at klippe længere hår ned og skabe mønstre og dekorationer i håret. Med hensyn til hårlængde afhænger den minimale eller maksimale længde, du kan klippe, af de påsætningskamme, som du placerer på klingen. De forskellige længder af kammene gør det muligt for dig at klippe håret i forskellige længder. Det er værd at bemærk den minimale- og maksimale trimmelængde på den hårtrimmer du køber.

caret-up caret-down Tilbehør

De fleste hårtrimmere leveres med forskelligt tilbehør, der hjælper dig, når du udfører en trimning eller med at vedligeholde din hårtrimmers blad. Du bør så vidt muligt få en hårtrimmer, der leveres med følgende tilbehør, uanset om du vælger en trimmer til hjemmebrug eller en mere opgraderet til din frisørsalon:

 • Rengøringsbørste
 • Klingeolie eller -fedt
 • Afstandskamme

Derudover vil du typisk også få et opbevaringsetui eller opladningsstander med.

caret-up caret-down Vedligeholdelse

Hvor ofte har du planer om at bruge din hårtrimmer? Uanset om du køber den til privat brug eller har en frisørsalon, er det vigtigt, at du vedligeholder din hårtrimmer, så den kan holde i lang tid. Du skal smøre bladene regelmæssigt og fjerne overskydende hår, efter du har brugt den. Husk at tørre overskydende olie af fra bladene, inden du bruger trimmeren.

De fleste hårtrimmere må ikke vaskes med vand, da det får dem til at ruste. Hårtrimmere skal snarere rengøres med en professionel hårklipperspray og derefter tørres rene. Når du har desinficeret den, skal du sørge for at oliere den, så de er klar til næste brug.

Nogle hårtrimmere er nemmere at vedligeholde end andre. Gå efter dem med lav vedligeholdelse, især hvis du ikke kommer til at bruge meget tid på vedligeholdelse. Husk dog, at ofte afhænger effektiviteten, levetiden og virkningen af din hårtrimmer, af, hvor flittigt du er i stand til at passe på den.

caret-up caret-down Billig eller dyr hårtrimmer?

Hårtrimmere varierer med hensyn til funktionalitet og kvalitet og dette har en indflydelse på prisen. Hvis du overvejer at gå efter en professionel hårtrimmer frem for en til hjemmebrug, kan du forvente mere opgraderede funktioner, øget komfort og bedre kvalitet.

Prisklassen for professionelle hårtrimmere varierer, og du kan finde rigtig gode hårtrimmere til priser fra 300 – 700 kr.

Hårtrimmere designet til hjemmebrug er typisk nemmere at bruge, mens de professionelle hårtrimmere har en vis grad af kompleksitet. Hvis det er det, du går efter, og du ikke har nogen forudgående erfaring, er det bedst at få noget træning eller undervisning af professionelle, før du bruger den.

De fleste professionelle hårtrimmere er også designet til at give et kunstnerisk touch til den samlede finish. Hårtrimmere til hjemmebrug er på den anden side mere enkle og kan ikke udføre så mange komplekse opgaver, hvis de overhovedet kan udføre nogen.

Før du beslutter dig for, hvilken du skal købe, skal du overveje, hvad du skal bruge den til. Find ud af, om du er villig til at bruge tid og kræfter på at lære en ny færdighed, eller hvor mange penge du er villig til at bruge. Lav også din research godt – lige fra de forskellige typer hårtrimmere til den slags færdigheder og ekspertise, der er nødvendig for de forskellige slags klipninger.

Den gennemsnitlige pris for en hårtrimmer er 371 kr. Den billigste model er Remington HC5035 med en pris på kun 145 kr., mens Panasonic ER1611 er den dyreste med en pris på 1119 kr.

Dette diagram viser fordelingen i pris blandt hårtrimmere.

juni 30, 2022

Hvilket hårtrimmermærke er det bedste?

Baseret på de 25 hårtrimmere i vores sammenligning, er dette en liste over de bedste hårtrimmermærker.

Listen omfatter kun mærker med mindst 2 hårtrimmere repræsenteret i vores sammenligning.

Plads Mærke Score
1 Panasonic
93
2 Braun
90
3 Philips
89
4 Remington
85

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

caret-up caret-down Hvilken billig hårtrimmer er den bedste?

Vi har defineret en hårtrimmer som billig/budget, hvis den har en pris under 300 kr. Den bedste billige hårtrimmer er Philips HC5612/15 med en pris på 256 kr. Denne hårtrimmer opnår en score på 92 ud af 100 i vores sammenligning. Blandt de 25 hårtrimmere i vores sammenligning har 14 af dem en pris under 300 kr. og betragtes dermed som "budget"-modeller. Dette er de 3 bedste billige hårtrimmere.
Plads Billede Hårtrimmer Score Vurdering Pris
Den billigste hårtrimmer er Remington HC5035 med en pris på kun 145 kr. Dette er de 5 billigste hårtrimmere.
Hårtrimmer
145 kr.
146 kr.
147 kr.
166 kr.
181 kr.

caret-up caret-down Hvilken hårtrimmer med ledning er den bedste?

16 % af hårtrimmerene er uden batteri. En hårtrimmer med batteri giver mere fleksibilitet, men er også dyrere, og batteriet har en mere begrænset forventet levetid end resten af produktet. Den bedste hårtrimmer med ledning er Philips QC5115/15, som har en pris på 199 kr. og opnår en bedømmelse som "God". Dette er de 5 bedste hårtrimmere uden batteri.
Plads Billede Hårtrimmer Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken batteri-hårtrimmer er den bedste?

Den bedste hårtrimmer med batteri er Philips HC7650/15, der får en bedømmelse som "God" og en online-pris på 499 kr. Dette er de 3 bedste batteri-hårtrimmere.
Plads Billede Haarschneider Score Vurdering Pris
Denne graf viser fordelingen i batteriteknologi blandt batteri-hårtrimmere.

Fordeling af batteriteknologi for hårtrimmere

NiMH (62%)
Li-ion (33%)
AAA (5%)
juni 30, 2022

Rangliste (25)

filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Den bedste hårtrimmer
  1
  Philips HC7650/15
  Score
  94/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  28,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 5957 brugere
 2. 2
  Philips HC5630/15
  Score
  94/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  28,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 3834 brugere
 3. 3
  Panasonic ER1512
  Score
  94/100
  God
  Proshop.dk 912 kr.
  Hårtrimmer
  15,0 mm Maks. Trimmelængde
  70 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1627 brugere
 4. 4
  Panasonic ER1611
  Score
  92/100
  God
  Proshop.dk 1.119 kr.
  Hårtrimmer
  15,0 mm Maks. Trimmelængde
  50 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 7615 brugere
 5. 5
  Panasonic ER1411
  Score
  92/100
  God
  Proshop.dk 519 kr.
  Hårtrimmer
  18,0 mm Maks. Trimmelængde
  80 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 3891 brugere
 6. 6
  Panasonic ER1421S
  Score
  92/100
  God
  Proshop.dk 605 kr.
  Hårtrimmer
  18,0 mm Maks. Trimmelængde
  80 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 2349 brugere
 7. 7
  Philips HC5612/15
  Score
  92/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  28,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 1930 brugere
 8. 8
  Braun HC5090
  Score
  90/100
  God
  Hårtrimmer
  Vaskbar
  35,0 mm Maks. Trimmelængde
  50 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 29234 brugere
 9. 9
  Braun HC5050
  Score
  90/100
  God
  Hårtrimmer
  Vaskbar
  35,0 mm Maks. Trimmelængde
  50 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 29133 brugere
 10. 10
  Remington HC5810
  Score
  90/100
  God
  Hår- og skægtrimmer
  40,0 mm Maks. Trimmelængde
  Lithium Batteri
  40 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 12601 brugere
 11. 11
  Braun HC5010
  Score
  90/100
  God
  Hårtrimmer
  23,0 mm Maks. Trimmelængde
  40 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 8811 brugere
 12. 12
  Remington HC5880
  Score
  90/100
  God
  Proshop.dk 621 kr.
  Hårtrimmer
  Vaskbar
  25,0 mm Maks. Trimmelængde
  Lithium Batteri
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2094 brugere
 13. 13
  Philips QC5115/15
  Score
  88/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  21,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 18691 brugere
 14. 14
  Philips HC9450
  Score
  88/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  42,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 7133 brugere
 15. 15
  Philips MG5720/15
  Score
  88/100
  God
  Proshop.dk 291 kr.
  Hår- og skægtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  16,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 3667 brugere
 16. 16
  Remington HC9700
  Score
  88/100
  God
  Proshop.dk 530 kr.
  Hår- og skægtrimmer
  Vaskbar
  25,0 mm Maks. Trimmelængde
  Lithium Batteri
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 718 brugere
 17. 17
  Remington HC5035
  Score
  86/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  25,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 25864 brugere
 18. 18
  Remington HC363C
  Score
  86/100
  God
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  25,0 mm Maks. Trimmelængde
  40 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 5701 brugere
 19. 19
  Moser 1400-0458
  Score
  84/100
  Tilfredsstillende
  Proshop.dk 270 kr.
  Hårtrimmer
  18,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 9801 brugere
 20. 20
  Severin HS 0704
  Score
  84/100
  Tilfredsstillende
  Hår- og skægtrimmer
  12,0 mm Maks. Trimmelængde
  45 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 306 brugere
 21. 21
  BaByliss E974E
  Score
  84/100
  Tilfredsstillende
  Proshop.dk 265 kr.
  Hårtrimmer
  Vaskbar
  25,0 mm Maks. Trimmelængde
  Lithium Batteri
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 220 brugere
 22. 22
  Remington HC5150
  Score
  82/100
  Tilfredsstillende
  Proshop.dk 146 kr.
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  42,0 mm Maks. Trimmelængde
  30 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 3447 brugere
 23. 23
  Philips HC3510/15
  Score
  82/100
  Tilfredsstillende
  Proshop.dk 147 kr.
  Hårtrimmer
  Selvslibende Blade
  Vaskbar
  23,0 mm Maks. Trimmelængde
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 2026 brugere
 24. 24
  Grundig MC 8840
  Score
  81/100
  Tilfredsstillende
  Proshop.dk 193 kr.
  Hår- og skægtrimmer
  Vaskbar
  30,0 mm Maks. Trimmelængde
  60 minuters Driftstid
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,1) 410 brugere