På trods af en stor basestation og en høj pris, tilbyder denne robotstøvsuger imponerende funktioner såsom øget automatisering af rengøringen, gode evner til at undgå objekter, hurtig kortlægning og fantastisk navigation. Den intuitive app giver mange tilpasningsmuligheder til rengøringen. Behovet for regelmæssig udskiftning af støvsugerpose og manglen på et aftageligt moppebeslag er dog mindre ulemper. Derudover, var tæppe-rengøringen kun “ok” og resultaterne i vores moppe test skuffende.
Roborock S8-serien blev udgivet i 2023, og serien er den nye flagskibsserie fra Roborock. Roborock introducerer nogle nye spændende funktioner og designændringer i denne nye serie, men har også fjernet nogle af de funktioner, der er tilgængelige i S7 MaxV-serien.
S8-serien består af tre modeller:
Roborock S8 leveres med en traditionel ladestation og er den billigste af de tre modeller. Støvbeholderen er større end hos de to andre modeller (400 ml sammenlignet med 350 ml), og dens vandtank er en smule større end S8 Pro Ultra-modellen (300 ml sammenlignet med 200 ml).
Roborock S8+ leveres med en automatisk tømmestation.
Roborock S8 Pro Ultra er den mest avancerede af de tre modeller og leveres med en alt-i-én-basestation (kaldet RockDock Ultra), som er i stand til at vaske moppen, tørre moppen med varmluft, genopfylde robotstøvsugerens vandtank og tømme robottens støvbeholder. Ydermere er Roborock S8 Pro Ultra i stand til at løfte sine børsteruller 6 mm op, når robotten er i "kun mopping tilstand".
Roborock S8 Pro Ultra vs. Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock S8 MaxV Ultra er på nogle punkter blevet forbedret i forhold til forgængeren, men der er også funktioner, som er blevet fjernet. De vigtigste fordele ved Roborock S8 Pro Ultra sammenlignet med Roborock S7 MaxV Ultra er følgende:
Den har en stærkere sugeevne (6000 Pa vs. 5100 Pa).
Basestationen bruger varm luft til tørring af moppen i stedet for kold luft.
Den har to hovedbørster af gummi (kaldet DuoRoller) i stedet for én hovedbørste.
Basestationen har større vandtanke og et flottere design.
Den kan løfte sine hovedbørster 6 mm og har en "Mop only-funktion".
Dette er områderne, hvor Roborock S7 MaxV Ultra er bedre:
Den tager billeder af objekterne, så du kan se dem i appen.
Den har live fjernvisning og to-vejs-kommunikation gennem robotten og appen.
Roborock S7 MaxV Ultra har et aftageligt moppebeslag; dette er ikke muligt med Roborock S8 Pro Ultra.
Roborock S7 MaxV Ultra har et navigationslys til at registrere forhindringer i mørke områder.
Hvem er Roborock S8 Pro Ultra egnet til?
Roborock S8 Pro Ultra passer til mellemstore og store husstande. Den har et kraftigt batteri og et intelligent navigationssystem, som gør den anbefalet til husstande op til 300 m². Den kræver også meget opbevaringsplads og vil derfor ikke være velegnet til mindre husstande.
Roborock S8 Pro Ultra er et godt valg for husstande, der ønsker, at robotstøvsugeren skal overtage så meget som muligt af gulvrengøringen (uden daglig vedligeholdelse af robotten), og som er villige til at betale for det. li>
Hvis du har kæledyr, er Roborock S8 Pro Ultra et godt valg, fordi den har god undgåelsesteknologi til at undgå genstande på gulvet (såsom kæledyrslegetøj, vandskåle osv.). Desuden er robotstøvsugeren bygget med en dobbelt gummibørste, som er særlig effektiv til at opfange dyrehår og ikke får dyrehår til at blive filtret sammen i børsten.
Hvem er Roborock S8 Pro Ultra ikke egnet til
På grund af den store basestation anbefales Roborock S8 Pro Ultra ikke til mindre husstande, fordi den optager meget plads. Se i stedet efter en robotstøvsuger med en almindelig ladestation, såsom Roborock S8 eller Roborock S7 MaxV.
Roborock S8 Pro Ultra er en meget dyr robotstøvsuger, og det kan være bedre at vælge en billigere, hvis du har et stramt budget. Tag i stedet et kig på Roborock E5, Roborock S7, eller find de bedste budget-robotstøvsugere her.
Der er meget fokus på moppe-egenskaberne i Roborock S8 Pro Ultra. Hvis du ikke bruger moppefunktionen, er der mange penge at spare ved at vælge en model uden denne funktionalitet. I stedet kan et andet valg såsom iRobot Roomba j7+ være et bedre valg.
Navigation
Roborock S8 Pro Ultra er bygget med en meget præcis LiDAR laser teknologi, som gør det muligt at kortlægge dit hjem med en nøjagtighed på 2 cm. Det tager kun 1 rengøringssession for robotstøvsugeren at skabe et præcist kort over dit gulv.
Robotten kommer godt rundt på hele gulvet og kommer godt ind i hjørnerne.
Roborock S8 Pro Ultra er også bygget med Reactive 3D-forhindringsundgåelse, som gør det muligt for robotten at opdage og undgå genstande på gulvet. Dette er især nyttigt for husstande med kæledyr, fordi robotten bedre kan undgå dyr og deres skåle, legetøj osv. Ydermere er det godt for husstande, der er dårlige til at oprydde ledninger og lignende.
Roborock S8 Pro Ultras-forgængerne Roborock S7 MaxV og Roborock S6 MaxV er bygget med et kamera, som gør dem i stand til at give live fjernvisning og tage billeder af genstandene på gulvet. Denne funktion er fjernet fra Roborock S8 Pro Ultra, måske på grund af bekymringer om privatliv? For mig havde de to funktioner ikke den store praktiske nytte og er derfor ikke noget, jeg savner ved denne robotstøvsuger. Men hvis det er noget du synes er brugbart, så skal du måske vælge en anden model, der understøtter dette såsom Ecovacs Deebot X1 Turbo eller Roborock S7 MaxV Plus.
Test af evne til at undgå objekter
Vi testede robottens evne til at undgå genstande. Vi placerede 5 genstande på gulvet og noterede robottens evne til at undgå dem. Vi placerede følgende 5 genstande på gulvet:
En falsk lort
En dåse
Et stykke tøj
En sammenrullet ledning
En vandskål (fyldt med vand)
Vi opdeler robottens adfærd omkring objekterne i 3 kategorier og giver point for hver kategori:
Fuldstændig undgået (20 point)
Delvis undgået (10 point)
Slet ikke undgået (0 point)
Resultatet blev som følger:
Falsk lort: Udgået (20 point)
Kan: Delvist undgået (10 point)
Tøj: Delvist undgået (10 point)
Oprullet ledning: Undgået (20 point)
Vandskål: Undgået (20 point)
I alt scorer robotstøvsugeren 80 point, hvilket er meget højt! Især det at den ikke overser nogen af genstandene er en rigtig god egenskab. Det gør denne robotstøvsuger velegnet til husholdninger, der ikke altid er helt ryddet op eller har dyr.
Roborock S8 Pro Ultra har en meget stærk sugeevne på op til 6000 Pa, hvilket er blandt de højeste sugekræfter for robotstøvsugere. Fordelen ved en stærk sugeevne
er, at rengøring af tæpper typisk er mere dybdegående.
Robotstøvsugeren tog 46 minutter om at rengøre et område på 39 m² i vores test. Det betyder, at den rengøre 51 m² i timen i min husstands miljø.
Vi testede robotstøvsugerens evne til at rengøre parketgulv og tæpper i tre forskellige tests:
Test 1: Vi testede evnen til at opsamle 50 gram sand på et parketgulv.
Test 2: Vi testede evnen til at opsamle 50 gram ris på et parketgulv.
Test 3: Vi testede evnen til at samle 50 gram sand op på et tæppe (gentaget 2 gange)
Test på parketgulv
De to tests på parketgulv gik som følger:
Test 1: Robotten opsamlede 49 gram af sandet (98%).
Test 2: Robotten optog 49 gram af risen (98%).
Dette er et godt resultat og viser robotten og viser, at robotten er i stand til at opsamle skidtet i stedet for bare at skubbe det væk. Generelt har de robotstøvsugere vi har haft gennem denne test klaret sig rigtig godt.
Test på tæppe
Vi testede robottens evne til at opsamle sand fra et tæppe. Vi spredte 50 gram sand på et tæppe og vejede støvbeholdere før og efter testen. I tæpperenstesten optog Roborock S8 Pro Ultra 26 gram (52%) af sandet, hvilket ikke er et godt resultat sammenlignet med andre robotstøvsugere, vi har testet. Vi udfører denne test to gange for at sikre, at resultatet er korrekt (anden gang vi testede det, optog robotten kun 25 gram sand).
Til sammenligning optog Roborock S7 MaxV 30 gram sand i denne test, og Ecovacs Deebot X1 OMNI formåede at samle blot 24 gram sand op.
Vi udfører normalt denne test uden påsat moppeklud. Velcroen, hvorfra moppen er placeret på Roborock S8 Pro Ultra, blev dog viklet ind i vores tæppe, så vi måtte gøre det med moppekluden påsat.
Mopping
Roborock har sat fokus på moppens funktion i S8 Pro Ultra-modellen, og hvis du ikke ønsker at bruge moppefunktionen, bør du overveje en anden robotstøvsuger, fordi der er penge at spare.
Roborock S8 Pro Ultra er bygget med en "Mop only"-funktion, hvilket er en ny funktion, der ikke var i forgængerne. Når denne funktion er aktiveret, hæves hovedbørsten 6 mm, og sidebørsten stopper med at rotere. Funktionen er særlig god, hvis du har spildt væske, da det forhindrer robotten i at "smøre" sig ind i væsken.
Roborock S8 Pro Ultras er bygget med VibraRise 2.0, som gør robotten i stand til at løfte sin moppe og skrubbe gulvet.
VibraRise
VibraRise-funktionen gør, at robotten automatisk løfter sin moppe 5 mm, når den kommer op på et tæppe. Det betyder, at robotten kan støvsuge og moppe samtidigt uden du behøver lave "no-go-zoner", "no-mop-zoner" eller virtuelle barrierer for tæpperne, som du ellers skal med andre robotstøvsugere. VibraRise er en praktisk funktion og en god løsning på et fælles problem på tværs af robotstøvsugere med moppefunktioner. Til sammenligning undgår Ecovacs Deebot X1 OMNI helt tæpperne, når dens moppepuder påsættes, hvilket betyder, at mange områder ikke bliver rengjort, når moppepuderne påsættes.
VibraRise virker dog ikke, hvis du har mellem- eller langluvet tæpper, da moppen ikke kan løftes højt nok til at undgå at røre gulvtæppet. Det vil føre til misfarvning af dine tæpper (især hvis du har lyse tæpper), hvis du ikke er opmærksom på dette. I disse tilfælde skal du oprette no-go-zoner på tæpperne.
Sonisk mopping
Roborock S8 Pro Ultra er bygget med sonisk mopping, hvilket betyder, at moppen vibrerer under rengøringen. Formålet med dette er at gøre mopping mere grundig ved at simulere skrubbebevægelser for at fjerne mere genstridige pletter.
I Roborock-appen kan du vælge tre tilstande for skrubbeintensitet:
Mild
Moderat
Intens
I den højeste skrubbeintensitetstilstand vibrerer moppen 3000 gange i minuttet.
Moppetest
Vi testede robottens evne til at moppe følgende tre tørre pletter fra et parketgulv:
En tør plet kaffe
En tør plet ketchup
En tør plet creme fraiche
Testresultatet var som følger:
Plet af kaffe: Næsten fjernet
Plet af ketchup: Ikke fjernet overhovedet
Plet af cremefraiche: Næsten fjernet
Testresultatet var meget skuffende, især fordi robotten skulle klare sig særligt godt i denne test, pga. producentens fokus på dens moppeevner.
Vi forsøgte at lade Roborock E5 køre hen over den efterladte plet af ketchup for at se om den kunne fjerne den, og det lykkedes næsten at fjerne pletten, som du kan se på billedet. Men som vi nævner i vores anmeldelse af Roborock E5, klarede denne robotstøvsuger sig rigtig godt i denne test, fordi den kørte over de samme steder så mange gange, før den var færdig, hvilket ikke er optimalt grundet det giver lang rengøringstid.
Batteri
Roborock S8 Pro Ultra er udstyret med et kraftigt 5200 mAh lithiumbatteri. Ifølge producenten anbefales robotten til husstande på op til 300 ㎡.
Design
Roborock S8 Pro Ultra er bygget med tre kontrolknapper på toppen; med disse knapper kan du vælge:
Kun moppe / børnesikring
Start / Rengør
Dock
Roborock S8 Pro Ultra er bygget med to hovedbørster (kaldet DuoRoller) lavet af gummi. Samme system ses i andre robotstøvsugere, for eksempel iRobot Roomba j7. Fordelen ved to gummibørster er, at de komplementerer hinanden og giver en bedre rengøring og egner sig godt til fjernelse af dyrehår, fordi dyrehårene ikke bliver viklet ind i børsterne.
Robotstøvsugeren har en 0,35 liters støvbeholder og en 0,2 liters vandtank. Dette er småt, men ikke noget problem, da støvbeholderen automatisk tømmes, og vandtanken automatisk fyldes op igen. Vandbeholderen er ikke-aftagelig, hvilket er et utraditionelt designvalg. Det er således op til basestationen at styre al vedligeholdelsen af robotstøvsugerens vandtank. Vi så også dette designvalg i robotstøvsugeren Ecovacs Deebot X1 OMNI.
Roborock S8 Pro Ultra er udstyret med et vaskbart EPA 11-filter, det samme filter som bruges i andre Roborock-robotter såsom Roborock E5, Roborock S7 mv.
App
Jeg har tidligere rost Roborock-appen for at være meget intuitiv, og det synes jeg stadig den er. Når du har valgt din robotstøvsuger i appen, får du et fint overblik over:
Rengøringsområdet robotten har rengjort
Det resterende batteriniveau
Rengøringstiden
Robotten opretter et præcist interaktivt kort, første gang du bruger den. I appen kan du følge robottens bevægelse og se, hvor den har gjort rent. Det er en god funktion, da du kan sikre dig, at der er blevet rengjort overalt.
I appen kan du finde detekteret objekter og de detekterede tæpper. Ved at klikke på det detekteret tæppe kan du nemt oprette en no-go-zone. Desuden har robotten opdelt etagen i rum. Hvis den har fejlidentificeret noget, kan du nemt ændre det i appen. Generelt giver appen en masse muligheder for at tilpasse din rengøring.
Kort
Robotten kan gemme op til 4 kort, og den kan automatisk skifte mellem kortene. Denne funktion er nyttig, hvis du vil bruge robotten i et hjem med flere niveauer.
Robotstøvsugeren kan lave 3 typer kort:
2D-kort
3D-kort
Matrixkort
Personligt bruger jeg kun 2D-kortet, og jeg synes, 3D-kortet er ubrugeligt.
Forstyr ikke (DND)
Robotstøvsugeren er bygget med en Forstyr ikke-funktion, hvilket er meget praktisk. Du vælger et tidsinterval, hvor Forstyr ikke-tilstand er aktiveret, og hvilke handlinger den ikke må udføre i dette interval.
Alt-i-én basestation
Roborock S8 Pro Ultra kommer med en alt-i-én basestation kaldet RockDock Ultra.
Alt-i-én basestationen er endnu mere avanceret end sin forgænger, Roborock S7 MaxV Ultras basestationen, da den er bygget med tørring med varmluft af moppen, hvorimod forgængeren brugte kold luft.
Basestationen er større end forgængeren, men også flottere, fordi de har valgt at få et beholderne tækket til.
Alt-i-én-basestationen gør det muligt for robotten at:
Tømme robotstøvsugerens støvbeholder automatisk i en 2,5-liters pose i basestationen.
Fylde robotstøvsugerens vandtank op igen.
Rengøre robotstøvsugerens moppe.
Tørre robotstøvsugerens moppe med varm luft.
Alt-i-én basestationen består af tre beholdere:
Beholder med støvpose
Beholder med rent vand
Beholder til beskidt vand
Beholder med støvpose
I beholderen med støvposen finder du en 2,5-liters støvpose, hvor robotstøvsugerens støvbeholder tømmes i. Når du køber robotstøvsugeren, får du en ekstra støvpose med, og når de er brugt op skal du købe nye. Støvposen kan rumme 30-60 dages skidt (det afhænger af, hvor stor din husstand er, og hvor ofte du bruger robotstøvsugeren).
Støvbeholderen tømmes automatisk som standard indstilling, hver gang robotten er færdig med at rengøre. Du kan dog ændre dette i indstillingerne.
Tømningen larmer (vi målte den til max 76,1 dB i vores støjniveautest), men det tager kun 15-30 sekunder, så det er til at holde ud. Ved at konfigurere "Forstyr ikke"-funktionen kan du indstille et bestemt tidsinterval, hvor du ikke ønsker, at den automatiske tømning (og andre opgaver) skal finde sted.
En robotstøvsuger med tømmestation er et godt valg, hvis du har allergikere i din husstand, fordi den minimerer eksponeringen for støvpartikler.
Beholder med rent vand
Beholderen med rent vand har en kapacitet på 3,5 liter, hvilket er større end kapaciteten på forgængeren, Roborock S7 MaxV Ultra, som kun har en kapacitet på 2,5 liter.
Vandet fra beholderen bruges til at genopfylde robotstøvsugerens vandtank og til at rense moppen.
Beholder til beskidt vand
Beholderen med beskidt vand har en kapacitet på 2,9 liter (forgængeren, Roborock S7 MaxV Ultras beholder med beskidt vand, er på 2,5 liter). Når moppen er rengjort med rent vand, fyldes vandet i beholderen. Beholderen skal tømmes hver 30-60 dage.
Moppetørring
Alt-i-én basestationen er bygget med moppetørring, som kan tændes og slukkes i appen. I appen kan du yderligere vælge om tørretiden skal være 2, 3 eller 4 timer.
Der er kun en lav lyd fra basestationen, når tørringen er i gang.
Tørringen af moppen forhindrer lugt og bakterier i at opbygge sig.
Opsætning
Roborock S8 Pro Ultra er meget nem at sætte op, både opsætning af basestationen og tilslutning til app'en. Opsætningen er ligetil og intuitiv, og du bliver guidet igennem processen.
Støjniveau
Støjniveauet er angivet til 68,5 dB i “Balanceret tilstand” af Roborock. Til sammenligning har en almindelig støvsuger et støjniveau på omkring 72 dB.
Vi målte det maksimale og gennemsnitlige støjniveau for robotstøvsugeren i forskellige tilstande:
Støjsvag tilstand
Balanceret tilstand
Max tilstand
Når den tømmer støvbeholderen i basestationen
Testen blev udført i overensstemmelse med vores testmetode 1.1 for robotstøvsugere.
Ved tømning af støvbeholderen: Gennemsnitligt støjniveau 75 dB, det maksimalt målte støjniveau: 76,1 dB.
Robotten larmer meget, når den starter, men når den begynder at rengøre, bliver den mindre støjende. Som testresultaterne viser, bliver støjniveauet markant højere, når du vælger "Max tilstand" i stedet for "Balanceret tilstand". Som standard skifter robotten til "Max tilstand", når den kommer op på et tæppe, så når det sker, bliver den også meget støjende. For nogle vil det være praktisk at slå dette fra (det kan du gøre i appen) fx, hvis du bruger robotstøvsugeren, når der er mennesker eller dyr i huset.
Sammenlignet med andre robotstøvsugere er robotten støjsvag i Balanceret tilstand, men støjende i Max-tilstand. Det høje støjniveau i "Max mode" ses typisk i robotstøvsugere med høj sugeevne (vi målte f.eks. kun støjniveauet for Roborock S6 MaxV til 69,4 dB i "Max tilstand" og denne robotstøvsuger har kun en maksimal sugeevne på 2500 Pa).
Mål og vægt
Roborock S8 Pro Ultra er stor og tung, hvilket du skal huske på, inden du vælger denne robotstøvsuger. Du skal have et let tilgængeligt sted, hvor du kan placere den, da du løbende skal kunne tømme og fylde dens beholdere.
Basestationen måler:
Højde: 45,6 cm
Bredde: 42,6 cm
Dybde: 51,4 cm
Robotstøvsugeren måler:
Højde: 9,65 cm
Bredde: 35,3 cm
Dybde: 35,0 cm
Dette er en almindelig størrelse blandt robotstøvsugere, og den vil være i stand til at gøre rent under de fleste møbler.
Vedligeholdelse
I Roborock-appen kan du finde den planlagte vedligeholdelse. Den planlagte vedligeholdelse består af:
Udskifte filteret (efter 150. timers brug).
Udskifte hovedbørsterne (efter 300. timers brug).
Udskifte sidebørsten (efter 200. timers brug).
Rengøre sensorerne (ca. efter 30. timers brug).
Udskift moppen (udskift efter behov).
Rengøre vandfilteret (anbefales én gang om måneden).
Rengøre vedligeholdelsesbørsten, der bruges til rengøring af moppen (rengør hver 2. måned).
Udskift støvposen (udskift efter behov, ca. hver 1-2 måned).
Støvposen har ikke en indbygget sensor, der signalerer, når den er fuld, så det skal du være opmærksom på selv at tjekke.
Derudover består vedligeholdelsen også af:
Genopfyldning af beholderen med rent vand.
Tømning af beholderen med beskidt vand.
Hvilken skal du vælge: Roborock S8 Pro Ultra eller Roborock S7 MaxV Ultra?
På mange punkter er Roborock S8 Pro Ultra og Roborock S7 MaxV Ultra ens, og det er op til individuelle behov, hvilken jeg vil anbefale. Hvis du vil prioritere live fjernvisning, hvilket kan være praktisk for kæledyrsejere, er Roborock S7 MaxV Ultra det rigtige valg. Hvis du har bekymringer om privatlivets fred med hensyn til kameraet, eller du sætter pris på de ekstra moppefunktioner, som Roborock S8 Ultra tilbyder, så er det et bedre valg.
Roborock S8 Pro Ultra har et flottere design; men personligt kunne jeg overordnet set bedre lide Roborock S7 MaxV Ultra.
Konklusion
Der er mange ting, jeg godt kan lide ved Roborock S8 Pro Ultra, såsom den intuitive app, de mange funktioner og de fantastiske navigationsmuligheder. Jeg kunne dog bedre lide forgængeren Roborock S7 MaxV Ultra, og den klarede sig bedre i vores rengøringstests. Roborock S8 Pro Ultra skuffer, når det kommer til rengøring af tæpper og mopping. Og så synes jeg ikke det fungerede optimalt med det ikke-aftagelige moppestofbeslag.