Dampstation Test 2022

products 4 dampstationer sammenlignet
brugeranmeldelser 2.602 brugeranmeldelser

Vi har rangeret 4 dampstationer fra den bedste til den værste på baggrund af 2.602 brugeranmeldelser.

OPDATERET:
03. august 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

Mærke caret
filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Bedste dampstation
  1
  Philips PSG7030/20
  Score
  90/100
  God
  Dampstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 138 brugere
 2. 2
  Tefal Pro Express Protect GV9221
  Score
  88/100
  God
  Coop.dk 1.649 kr.
  Dampstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 55 brugere
 3. 3
  Tefal Express Anti-Calc SV8054
  Score
  86/100
  God
  Proshop.dk 1.299 kr.
  Dampstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1754 brugere
 4. 4
  Tristar ST-8917
  Score
  76/100
  Tilfredsstillende
  Dampstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (3,8) 77 brugere
 5. Braun CareStyle 7 Pro IS7156
  Udgået
  Dampstation
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 578 brugere

Vejledning til køb af dampstation

En dampstation eller dampgenerator er et effektivt apparat, der hurtigt og effektivt kan fjerne folder og rynker fra tøj og andre tekstiler. Det er en fordel for folk, der ofte har brug for at stryge mange forskellige teksturerede stoffer. Den avancerede dampteknologi gør strygningen let som en leg, og kan ikke sammenlignes med typiske dampstrygejern, der bruger vægt og manuelt tryk for at opnå gode resultater. Endvidere er den så praktisk, at den har en separat vandbeholder og en indbygget kedel.

I denne vejledning får du mere at vide om de funktioner, en dampstation har, og hvad du skal kigge efter, inden du køber en.

Brugervenlighed

En dampstation skal være brugervenlig, eftersom den blandt andet har til hensigt at gøre strygningen lettere. Den skal veje lige præcis så meget, at du uden besvær kan løfte og flytte rundt på den. Et godt håndtag med sikkert greb gør strygearbejdet nemt, især ved lodret dampning.

Mange dampstationer fås med trykknapper, hvilket betyder mindre arbejde med drejeknapper. Det er sædvanligvis de avancerede modeller, der ligger i den øvre prisklasse, som har automatisk justering af f. eks temperatur og dampudgang. Med automatisering kan den nemt tilpasses enhver form for tekstil og presse med komplet nøjagtighed og alsidighed.

Pris

Det behøver ikke at gå hårdt ud over pengepungen, hvis du gerne vil købe den rette dampstation. Vær praktisk nok til at holde dig til de funktioner, du har brug for, og undgå modeller med ekstraudstyr, der således også koster mere. Du kan lægge dit budget først og derefter lave en research inden for din prisgrænse. Dermed kan du indsnævre dine valg baseret på de tilgængelige egenskaber og funktioner, du mest har brug for. Betal kun for det, du skal bruge.

Prisen på dampstationer varierer fra 391 kr. – 1699 kr. Prisernes fordeling er vist i diagrammet nedenfor.

august 10, 2022

Disse er de 3 billigste dampstationer.

Dampstation Pris
391 kr.
1299 kr.
1649 kr.

Størrelse

De fås i forskellige størrelser, så du kan vælge imellem en lang række produkter, alt efter hvilken størrelse der passer dig. Selvom voluminøse modeller nogle gange er mere praktiske, fordi de har en større vandbeholder, findes der også modeller i en kompakt størrelse, hvis du ikke har så meget opbevaringsplads. Selvom dampstationens størrelse er et godt sammenligningsgrundlag, afhænger det stadig af brugerens vurdering af, om det pågældende apparat vil opfylde vedkommendes behov eller ej.

Vægt

De forskellige dampstationer har strygejern med forskellig vægt. Den ideelle vægt afhænger i høj grad af din tolerance. Bemærk, at du uden besvær kan løfte et let strygejern, men det kræver, at du presser lidt mere under strygningen, mens vægten af ​​et tungere strygejern bidrager til det nødvendige tryk, men det kræver flere kræfter at løfte det.

Følgende diagram viser, hvad de forskellige dampstationer vejer.

august 10, 2022

Damp-funktion

 • Damptryk – Det defineres i form af bar. Det sørger for, at dampen trænger igennem stoffets fibre, for at man kan opnå et perfekt strøget og fugtet resultat. Jo mere krøllet dit tøj er, jo højere bartryk skal der til. En model med et højt tilladt bartryk kan også anbefales til tykke og tunge stoffer såsom gardiner, håndklæder, sengetøj og lignende. De forskellige producenters dampstationer har deres specifikke damptryksrækkevidde, men det er normalt begrænset fra 5 bar til 8 bar. Nogle større og mere avancerede modeller tillader et maksimalt tryk på 9 bar.
 • Dampudgang – Den måles i g/min med forskellige indstillinger, der frit kan justeres, alt efter hvor krøllet stoffet er. Den skal konsekvent dampe stoffet ved den rigtige temperatur
 • Dampboost – Det måles også i g/min med et specifikt værdiområde. Det arbejder med den optimale balance mellem temperatur og damp, så vanskelige folder, især på tykke og tunge stoffer, effektivt kan glattes ud

Afkalkningsfunktion

Regelmæssig afkalkning er ret vigtigt for din dampstations holdbarhed. Det er især vigtigt, hvis du bor i et område med hårdt vand, så dampudgangen ikke bliver tilstoppet. Sørg for at vælge en model med et kalkhæmmende system. Nogle fås med en kalkhæmmende indstilling, mens andre bruger udskiftelige patroner med indikatorlys vedrørende udskiftning eller er udstyret med aftagelige kalkopsamlere.

Vandbeholder

Dampstationer har enten en fast eller aftagelig vandbeholder. En større vandbeholder er mere fordelagtig, for at du kan undgå hyppige ture til vandhanen, eftersom en dampstation bruger meget vand. De forskellige producenter bruger forskellige designs, og vandbeholderne varierer også i kapacitet. De kan cirka indeholde en (1) liter til to (2) liter. Den ideelle kapacitet afhænger af, hvor meget ​​tøj og andet, du regelmæssigt stryger. Endvidere kan du med en gennemsigtig vandbeholder nemmere se, hvornår den skal fyldes op igen.

Effekt og opvarmningstid

Effekten måles i watt og er korrekt angivet i specifikationerne for det pågældende apparat. Jo højere watt betyder, at der genereres mere strøm. Og dermed varmer den hurtigere op. Så du kan vælge en model, alt efter hvor hurtigt du synes, opvarmningstiden skal tage. Det behøver jo ikke at være den med den højeste watt, hvis den ikke opfylder dine øvrige behov, eller hvis den har alt for mange funktioner i forhold til dine strygebehov, og måske ikke lige passer ind i dit budget.

Sikkerhedsfunktion

Det er bydende nødvendigt, at du tænker på sikkerheden vedrørende elektriske apparater, der kan forårsage ulykker, hvis de efterlades uden opsyn. En automatisk sluk-funktion afbryder strømmen inden for et kort tidsrum, hvis den står tændt uden at være i brug. Desuden har nogle modeller ON-indikatorlys, der angiver, at den er opvarmet, og forhindrer dermed forbrændinger, især når der er børn i nærheden.

Andre funktioner

 • Energisparende indstilling – nogle dampstationer tilbyder energibesparende funktioner, der er økonomisk fordelagtige
 • Lodret dampning – det er en praktisk funktion, der findes i de fleste af de større modeller. Dermed kan du eksempelvis stryge gardiner, jakkesæt og andet tungt tøj, der hænger
 • Låsemekanisme til dampen – med den kan du bekvemt låse udløseren til damptilførslen, så du ikke behøver at holde den nede i lang tid ad gangen, især når du stryger store stykker stof.
 • Dryphæmning – det er en god idé, at du kigger efter et apparat med denne funktion, så du kan undgå dryp i dit arbejdsområde eller på strygejernets bund. Dermed vil du være fri for at skulle tørre vanddråber af hele tiden.

Sammenligning

caret-up caret-down Produktinformation
Philips PSG7030/20 Tefal Pro Express Protect GV9221
Tefal Express Anti-Calc SV8054
Navn Philips PSG7030/20 Tefal Pro Express Protect GV9221 Tefal Express Anti-Calc SV8054
Score
90
88
86
Plads Nr. 1 af 4 Nr. 2 af 4 Nr. 3 af 4
Anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.5)
138 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.4)
55 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.3)
1754 anmeldelser
Pris 1.699 kr. 1.649 kr. 1.299 kr.
caret-up caret-down Damp
Vandbeholderens kapacitet 1,8 l 1,8 l
Justerbar dampmængde
Kontinuerlig dampproduktion 140 g/min 120 g/min
Dampproduktion Dampboost 550 g/min 420 g/min
Maksimalt damptryk 7,6 bar 6,5 bar
caret-up caret-down Brugervenlighed
Opvarmningstid 120 sek 120 sek
Anti-kalksystem
Aftagelig vandtank
Effekt 2600 w 2800 w
caret-up caret-down Dimensioner og vægt
Højde 29,4 cm 21,5 cm
Bredde 24,3 cm 35,1 cm
Dybde 39,8 cm 24,9 cm
Vægt 5,1 kg 3,3 kg
de-DE es-ES nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Stifter og ansvarlig

Hej, mit navn er Klaus Bachmann og jeg er stifter af Reoverview.dk.
På Reoverview.dk leverer vi unbiased sammenligninger af produkter, baseret på anmeldelser fra brugere og eksperter.
Jeg håber du kan lide siden.

Copyright 2021 Reoverview.dk
35647430