Hvor længe holder en fuldautomatisk kaffemaskine?

Opdateret:
21. april 2024

Hvor længe holder en fuldautomatisk kaffemaskine og hvad kan du gøre for at den holder længere? Det er noget af det vi undersøger i denne artikel.

Hvor længe holder en fuldautomatisk kaffemaskine? Ifølge undersøgelser holder en fuldautomatisk kaffemaskine i gennemsnit 5 år, der er dog mange faktorer der spiller ind i kaffemaskinens levetid, herunder hvor meget du bruger den, hvor god kvalitet den er i og, hvor god du er til at vedligeholde den.

Undersøgelser af levetiden

Herunder gennemgår vi de undersøgelser, der er lavet af fuldautomatiske kaffemaskiners levetid.

Kilde
1

Stiftung Warentest 2018

I 2018 undersøgte Stiftung Warentest levetiden for fuldautomatiske kaffemaskiner. I undersøgelsen kommer de frem til at fuldautomatiske kaffemaskiner har en gennemsnitlig levetid på 5 år. Den forventede levetid blandt producenterne selv varierer dog fra 5 – 20 år, afhængig af producent.

Miele er den producent der forventer, deres fuldautomatiske kaffemaskiner holder længst, med en levetid på 20 år, svarende til 25.000 brygninger. Til sammenligning forventer DeLonghi deres maskiner kan holde i 7 år og Melitta forventer deres kan holde til mindst 15.000 brygninger.

I undersøgelsen kommer Stiftung Warentest desuden frem til, at det ofte kan betale sig at få repareret sin fuldautomatiske kaffemaskine af et værksted og at de tre hyppigste årsager til reparation er:

  1. Kaffemaskinen kan ikke længere varme op.
  2. Maskinen lækker pga. slidte ventiler.
  3. Defekt pumpe gør at kaffen ikke løber igennem.

Du kan læse rapporten her.

Hvad påvirker levetiden?

  1. Brug: En af de største faktorer, der påvirker levetiden er, hvor meget du bruger kaffemaskinen. Der er stor forskel på, hvor lang tid den kan holde afhængig af om du laver 3 kopper om dagen eller 10.
  2. Kvalitet: Hvilke materialer er blevet brugt til kaffemaskinen, og hvor solidt er maskinen bygget? Typisk kan du forvente god kvalitet fra velrenommerede mærker såsom Miele, Jura, DeLonghi mv.
  3. Vedligeholdelse: Hvor god er du til at vedligeholde maskinen? En fuldautomatisk kaffemaskine, der regelmæssigt bliver afkalket og, hvor dele der går i stykker bliver udskiftet, vil kunne holde længere.
  4. Vandets hårdhed: Bor du et sted med meget kalk i vandet, vil du kunne forvente at din kaffemaskine bliver mere belastet og hurtigere bliver kalket til. Her kan det være en god ide, at vælge en kaffemaskine med et godt vandfilter.
de-DE en-GB es-ES it-IT nl-NL da-DK sv-SE

Copyright © 2024 Reoverview.dk