Byggekvalitet for tørretumblere – hvad skal du kigge efter?

Opdateret:
16. maj 2024

Der er stor forskel på byggekvaliteten blandt tørretumblere. I denne artikel gennemgår vi, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge en tørretumbler i høj kvalitet.

1

Hvad skal du kigge efter?

Herunder gennemgår vi de vigtigste punkter at kigge efter, når du skal vælge en tørretumbler i god kvalitet:

  1. Tromle: Gå efter en tromle lavet i rustfrit stål. Du kan også få tromler lavet af metal, men disse slides hurtigere.
  2. Dørhængsel: En dørhængsel lavet af rustfrit stål er det mest holdbare valg. Dørhængsler kan også laves af plastik og metal.
  3. Motor: Tørretumblere fås med to typer af motorer: Børsteløs motor eller traditionel motor (børstemotor). Traditionelle motorer fungerer ved hjælp af kulbørster, der overfører elektricitet til motorens roterende dele. Børsteløse motorer er en nyere teknologi, der bliver stadig mere populær i husholdningsapparater, inklusiv tørretumblere. De adskiller sig fra traditionelle motorer ved ikke at bruge kulbørster, hvilket fører til en lang række fordele, herunder at de er mere slidstærke og mindre støjende. Hvis du vil have en tørretumbler der holder længe, skal du dermed gå efter en model med en børsteløs motor.
  4. Anti-vibrations teknologi: Tørretumblere udstyret med anti-vibrations teknologi holder længere, da det er med til at reducere sliddet på tørretumbleren.
  5. Rengøringsindikatorer: Tørretumblere med rengøringsindikatorer vil generelt holde længere, da de minder brugeren om, hvornår det er tid til vedligeholdelse. Vedligeholdelsen består typisk af rensning af fnugfilteret og kondensatoren. Nogle tørretumblere er udstyret med selvrensende kondensatorer, der gør vedligeholdelsen endnu nemmere.

Ved at vælge en model der besidder de anbefalede egenskaber, får du en tørretumbler med gode forudsætninger for at have en lang levetid.

2

Valg af mærke

Der er stor forskel på byggekvaliteten blandt de forskellige mærker. Mærker med lang erfaring inden for tørretumblere og som har opbygget et godt renomme over lang tid, er typisk et sikkert valg.

Inden en tørretumbler-serie kommer på markedet, gennemgår den en række tests, for at sikre at den overholder de kvalitetsmæssige krav, som producenten ønsker. For eksempel ønsker Miele at deres tørretumblere kan holde i 20 år og derfor skal deres modeller gennemgå tests, der svarer til 20 års brug inden de sættes i produktion.

Stiftung Warentest undersøgte i 2018, hvilke mærker forbrugerne var mest tilfredse med, og her opnår Miele en klar førsteplads. På en hhv. 2. og 3. plads kommer Bosch og Siemens.

Du kan læse undersøgelsen her.

3

Valg af type

Overordnet skelner vi mellem tre typer af tørretumblere:

  • Aftrækstørretumblere
  • Kondenstørretumblere
  • Varmepumpetørretumblere

Varmepumpetørretumblere er den mest populære og kvalitetsmæssigt bedste type. De er også mest energieffektive, men koster mere. Aftrækstørretumblere er derimod det billigste valg. Disse modeller har dog typisk lavere kvalitet og dårligere energieffektivitet.

da-DK

Copyright © 2024 Reoverview.dk