De 10 bedste tørretumblere

products 14 tørretumblere sammenlignet
brugeranmeldelser 7.759 brugeranmeldelser

Hvilken tørretumbler er den bedste på markedet? Vi har sammenlignet 14 tørretumblere og bedømt dem alle fra bedst til dårligst. Vores sammenligning er baseret på 7.759 brugeranmeldelser.

OPDATERET:
23. januar 2023

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

Type caret
Mærke caret
Testresultater caret
filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Bedste varmepumpetørretumbler
  1
  Bosch WTW85L48SN
  Score
  94/100
  God
  Homeshop.dk 5.246 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  8 kg tørrekapacitet
  64 dB lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1594 brugere
 2. 2
  Bosch WTX8HKL9SN
  Score
  94/100
  God
  Elgiganten.dk 6.499 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  9 kg tørrekapacitet
  "Godt køb" - Råd & Rön 09/2020
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 775 brugere
 3. 3
  Siemens iQ800 WT4HXEL9DN
  Score
  94/100
  God
  Homeshop.dk 10.873 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  9 kg tørrekapacitet
  Dampfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 181 brugere
 4. 4
  Siemens WT49W4A8DN
  Score
  92/100
  God
  Homeshop.dk 6.529 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  8 kg tørrekapacitet
  64 dB lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 269 brugere
 5. 5
  Bosch WTW894A8SN
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 5.108 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  8 kg tørrekapacitet
  64 dB lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 238 brugere
 6. 6
  AEG T75170AV
  Score
  92/100
  God
  Aftrækstørretumbler
  7 kg tørrekapacitet
  66 dB Lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 149 brugere
 7. 7
  Samsung DV95T5240AE
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 7.499 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  9 kg tørrekapacitet
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 131 brugere
 8. 8
  Siemens WT4HXKL9DN
  Score
  92/100
  God
  Homeshop.dk 7.753 kr.
  Varmepumpetørretumbler
  9 kg tørrekapacitet
  Dampfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 83 brugere
 9. Bedste kondenstørretumbler
  9
  Electrolux PerfectCare 600 EW6C428B2
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 4.599 kr.
  Kondenstørretumbler
  8 kg tørrekapacitet
  65 dB lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 76 brugere
 10. 10
  Electrolux EW2C327R1
  Score
  90/100
  God
  Homeshop.dk 3.324 kr.
  Kondenstørretumbler
  7 kg tørrekapacitet
  67 dB lydniveau
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 93 brugere

Vejledning til køb af tørretumbler

varmepumpetørretumbler
En varmepumpetørretumbler

En tørretumbler er et pålideligt husholdningsapparat, hvormed du hurtigt kan tørre dit vasketøj. Det er en praktisk mulighed, hvis man ikke har plads nok til at hænge sit tøj til tørre, eller hvis man har en travl hverdag. En tørretumbler er en praktisk investering, eftersom den har specifikke programmer, der kan skåne forskellige slags stoffer.

Det er ikke en nem opgave at vælge den rigtige tørretumbler. Der findes en bred vifte af modeller fra lavpris til meget avancerede, og de har forskellige størrelser, kapaciteter, programmer og funktioner. Der er mange ting, du skal være opmærksom på, inden du køber en, så derfor har vi lavet en udførlig vejledning, der kan hjælpe dig i processen. Lad os komme i gang!

De forskellige slags tørretumblere

Aftrækstørretumbler
En aftrækstørretumbler
 • Aftrækstørretumblere – de er de mest prisvenlige modeller, men de mangler fleksibilitet og har tendens til at være mindre energieffektive. Den fugtige luft, der samler sig ved tørringen, udledes gennem et aftræk. Derfor skal maskinen enten placeres ved siden af ​​en ydervæg med et hul, hvor luften kan slippe ud, eller ved siden af ​​et åbent vindue, hvor du kan hænge aftrækket. Trods denne lille ulempe så er de de hurtigste tørretumblere på markedet.
 • Kondenstørretumblere – de er dyrere end aftrækstørretumblere og har en tendens til at forbruge mere energi. De er imidlertid mere praktiske, fordi de ikke har en udstødningsslange, og de tørrer dit tøj lidt hurtigere end varmepumpetørretumblere. De kan stå hvor som helst, forudsat at området er godt ventileret og har en normal atmosfærisk temperatur. De bruger varm luft til at fjerne fugt fra vasketøjet, som derefter bliver kondenseret og opsamles i en aftagelig beholder. De fleste maskiner er udstyret med indikatorlys, der angiver, hvornår beholderen skal tømmes.
 • Varmepumpetørretumblere – de dyreste og mest teknologisk avancerede tørretumblere, der med garanti er de mest energieffektive. Alligevel er de længere tid om at tørre dit vasketøj. Varmepumpeteknologien tørrer vasketøjet ved en lavere temperatur og genbruger den varme luft i tromlen til at fjerne fugten fra tøjet. Kondensvandet deponeres i en beholder, der skal tømmes, når den er fuld. Du kan finde vores sammenligning af varmepumpetørretumblere her.

Følgende diagram viser de forskellige slags tørretumblere på vores liste.

Varmepumpetørretumbler (57%)
Kondenstørretumbler (29%)
Aftrækstørretumbler (14%)
januar 29, 2023

Størrelse

Den første ting, du skal gøre, inden du køber en tørretumbler, er at måle det sted, hvor du har tænkt dig at placere den, så du kan være sikker på, at der er plads til den. Sørg også for at måle ca. 5 mm ekstra på alle sider til ventilation. De fleste tørretumblere har disse standardmål: 85 cm i højden, 60 cm i bredden og 60 cm i dybden. Nogle modeller varierer dog lidt i højden, og andre varierer betydeligt i dybden.

Tromlekapacitet

Kapacitet
Kapacitet

Den næste faktor, du skal være opmærksom på, er tørretumblerens rummelighed. For at finde den rette tromlestørrelse til dig skal du være klar over, hvor meget det vasketøj, du tørrer regelmæssigt, i gennemsnit vejer. Vælg dermed en tromlestørrelse, der er lidt større, så der er plads til, at den varme luft kan cirkulere og fremskynde tørringsprocessen. Det er bedst, at du kun fylder 70% af tromlen, så der er plads til, at tøjet kan vælte rundt og ikke bliver krøllet. Mindre husstande og dem, der ikke bruger tørretumbleren så tit, kan klare sig med en lille tørretumbler med en kapacitet på 5-6 kg, mens 7-8 kg vil være tilstrækkeligt til en mellemstor husstand. Større husstande og dem, der skal tørre større genstande, såsom dyner eller gardiner, bør vælge en til 9 kg eller derover.

Følgende diagram viser tromlekapaciteten i de forskellige tørretumblere på vores liste.

januar 29, 2023

Pris

Prisen på tørretumblere varierer meget alt efter deres type, kvalitet og funktioner. Simple manuelle tørretumblere er den mest prisvenlige slags. Mens avancerede automatiske modeller er dyrere, er de ofte udstyret med energieffektive funktioner, hvormed du på lang sigt kan spare mange penge. Den bedste model er den, der passer til dit budget og har de mest nyttige funktioner i forhold til dine specifikke behov.

Dette diagram viser prisen på de forskellige tørretumblere på vores liste.

januar 29, 2023

Som du kan se, koster den billigste tørretumbler 2997 kr., mens den dyreste koster 10873 kr.

Hvis du er på udkig efter en prisvenlig model, se tag et kig på de følgende tørretumblere, som er de 5 billigste:

Tørretumbler Pris
2997 kr.
2999 kr.
3031 kr.
3322 kr.
3324 kr.

Energieffektivitet

Energiklasse
Energiklasse

Tørretumblere har typisk høje driftsomkostninger, men de mest avancerede modeller er udstyret med energibesparende funktioner. Hvis du gerne vil vide, hvor energieffektiv en tørretumbler er, skal du tjekke dens energiklassificering. De er mærket fra A til G, hvor A er den mest energieffektive.

Følgende diagram viser energiklassen for de 14 tørretumblere på vores liste.

B (29%)
A+++ (29%)
A++ (29%)
C (14%)
januar 29, 2023
Energiforbrug
Energiforbrug

Tørretumblernes energiforbrug varierer fra 176 kWh til 561 kWh. Deres årlige energiforbrug er illustreret i følgende diagram.

januar 29, 2023

Du kan finde de bedste energieffektive tørretumblere i denne artikel.

Lydniveau

Lydniveau
Lydniveau

Det er umuligt at finde en lydløs tørretumbler. De seneste innovationer og byggekvalitet er dog med til at minimere støjemissioner. For eksempel er en invertermotor med garanti mindre støjende, og ordentlig isolering hjælper også, mens vibrationshæmmende systemer reducerer støj ved at give stabilitet. Hvis du gerne vil have en tørretumbler, der er så støjsvag som muligt, skal du være opmærksom på dens støjklassificering, som er angivet på energimærket. Et støjniveau på 65 decibel er acceptabelt, men et lavere niveau er selvfølgelig endnu bedre.

Følgende diagram viser lydniveauet for de forskellige tørretumblere.

januar 29, 2023

Disse er de 3 mest støjsvage tørretumblere:

Tørretumbler Lydniveau
59 dB
62 dB
62 dB

Andre ting du skal være opmærksom på

 • Sensortørring – de fleste maskiner er udstyret med sensorteknologi, der beskytter dit tøj mod skader. Fugtighedssensoren registrerer nøjagtigt, hvor meget fugt der er i vasketøjet og justerer automatisk tørretiden derefter. Denne funktion hjælper dig med at spare tid og penge.
 • Krølfri funktion – en praktisk funktion, der findes i avancerede modeller. Den løser dit tøj og forhindrer, at det bliver krøllet, idet den forsigtigt drejer tromlen efter tørrecyklussen.
 • Skiftende tromlerotation – denne funktion roterer skiftevis tromlen i modsatte retninger og holder pause ind imellem for at løsne tøjet og forhindre, at vasketøjet vikler sig ind i hinanden og krøller. Det medfører også en hurtig og ensartet tørring.
 • Indstilling med kold luft – en fantastisk funktion, der frisker tørt tøj op, hvis det har ligget/hængt i skabet i et stykke tid.
 • Afsluttende, kolde omdrejninger – slukker for varmelegemet et par minutter før, cyklussen er færdig, så tøjet kan køle af.
 • Kontrolpanel og skærm – tørretumblere har forskellige former for kontrolpanel, og de fleste moderne af slagsen har digitale skærme. Et brugervenligt kontrolpanel med et tydeligt display er nemmere at navigere rundt på.
 • LED-indikatorer – giver dig besked, når vandbeholderen skal tømmes, eller fnugfilteret skal renses. De bidrager til, at maskinen fungerer bedst muligt.
 • Smart funktion – de fleste avancerede moderne tørretumblere har Wi-Fi eller Bluetooth-forbindelse. De fås med en smartphone-app, hvormed du kan fjernstyre din maskine via Wi-Fi eller fra en betydelig afstand via Bluetooth. Appen indeholder alle de nødvendige oplysninger om tørreprocessen samt tips om fejlfinding og vedligeholdelse. Med denne funktion er det også nemt at programmere maskinen.
 • Timer – en praktisk funktion, hvormed du kan forprogrammere det tidspunkt, hvor tørretumbleren skal starte.
 • Vendbar luge – tørretumblere, der har denne funktion, kan bedre tilpasses hjemmets indretning. Du kan hængsle lugen enten til venstre eller højre, alt efter hvad der passer dig bedst. En luge, der åbner uden besvær og ikke svinger frem og tilbage, mens du tager tøj ind og ud af tromlen, er ligeledes at foretrække.
 • Indvendig belysning i tromlen – ikke alene gør en oplyst tromle tørretumbleren mere elegant, det hjælper dig også med at se bedre, når du tager tøj ind og ud af den. Det tænder automatisk, når du åbner lugen.
 • Børnelås – forhindrer ulykker ved at sikre, at dine børn ikke tænder og slukker for maskinen.
 • Fnugfilter og vandbeholder – skal være lette at få adgang til og afmontere, eftersom du bliver nødt til at fjerne dem ret ofte for at tømme og rense dem.
 • Mikrofilter – denne funktion findes i varmepumpetørretumblere og skal også let kunne fjernes og rengøres.
 • Selvrensende kondensator – en praktisk funktion, der findes i førsteklasses kondenstørretumblere, og som bruger fugten fra dit vasketøj til at rense kondensatoren under tørring.
 • Allergivenligt program – de fleste moderne tørretumblere har dette særlige program, der tørrer dit tøj ved en højere temperatur for at fjerne almindelige allergener, såsom pollen og støvmider.

Om vores test af tørretumblere

Tørretumbler Test I alt er 14 tørretumblere blevet sammenlignet i vores tørretumbler test, hvoraf 8 af disse er varmepumpetørretumblere, 4 af disse er kondenstørretumblere og 2 er aftrækstørretumblere. Hver af disse tørretumblere er blevet tildelt en score på grundlag af tre kriterier:
 • Brugeranmeldelser
 • Testresultater
Disse data er indsamlet fra forskellige kilder på nettet, hvilket betyder at vi ikke har testet hver enkelt tørretumbler selv. Læs her, hvordan vores rangeringssystem fungerer her. Hvis du er på udkig efter en fysisk test af tørretumblere, anbefaler vi Tænk.dk, som er en pålidelig kilde, der selv tester tørretumblere.

Sammenligning

caret-up caret-down Produktinformation
Bosch WTW85L48SN Bosch WTX8HKL9SN
Siemens iQ800 WT4HXEL9DN
Navn Bosch WTW85L48SN Bosch WTX8HKL9SN Siemens iQ800 WT4HXEL9DN
Score
94
94
94
Plads Nr. 1 af 14 Nr. 2 af 14 Nr. 3 af 14
Anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
1594 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
775 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.7)
181 anmeldelser
Pris 5.246 kr. 6.499 kr. 10.873 kr.
caret-up caret-down Energiforbrug
Energiklasse
Årligt energiforbrug 236 kWh 259 kWh 193 kWh
caret-up caret-down Tekniske egenskaber
Type Kondens Kondens Kondens
Effektivitetsklasse for tørring
Tørrekapacitet 8 kg 9 kg 9 kg
Lydniveau 64 dB 62 dB 59 dB
caret-up caret-down Funktioner
Varmepumpeteknologi
Sensor
Dampfunktion
Udskudt start funktion
App-styring
Indvendig belysning
caret-up caret-down Dimensioner og vægt
Højde 84,2 cm 85,7 cm 85,7 cm
Bredde 59,8 cm 59,8 cm 59,8 cm
Dybde 59,9 cm 59,9 cm 59,9 cm
Vægt 49,7 kg 55,3 kg 60,1 kg
de-DE nl-NL da-DK
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Stifter og ansvarlig

Hej, mit navn er Klaus Bachmann og jeg er stifter af Reoverview.dk.
På Reoverview.dk leverer vi unbiased sammenligninger af produkter, baseret på anmeldelser fra brugere og eksperter.
Jeg håber du kan lide siden.

Copyright 2021 Reoverview.dk
35647430