Hver robotplæneklipper i vores sammenligning får en score fra 0 - 100 baseret på brugeranmeldelser. Vores robotplæneklipper test/sammenligning er baseret på i alt 31.223 brugeranmeldelser. Vores test blev sidst opdateret i 2023.
Gardena Sileno Minimo 250 er den bedste robotplæneklipper til små haver
Hvilken robotplæneklipper der er den bedste for dig afhænger af dine behov og krav. Især størrelsen på din have spiller en rolle for, hvilken robotplæneklipper du skal vælge.
Samlet set er den bedste robotplæneklipper til små haver Gardena Sileno Minimo 250, som er bygget til haver op til 250 m². Denne robotplæneklipper opnår en bedømmelse som “God” og en score på 85 point ud af 100. Gardena Sileno Minimo 250 koster 4495 kr.
Den bedste robotplæneklipper til mellemstore haver er Worx Landroid L1000, som scorer 84 point ud af 100. Denne robotplæneklipper koster 8795 kr. og er bygget til haver på op til 1000 m².
Worx Landroid L1000 er den bedste robotplæneklipper til store haver
Den bedste robotplæneklipper til store haver er Worx Landroid L1000, som er bygget til haver op til 1000 m². Worx Landroid L1000 koster 8795 kr. og opnår en score på 84 point ud af 100.
Du kan finde alle de bedste robotplæneklippere i vores rangliste.
Købsguide
At vælge den rigtige robotplæneklipper er ikke en nem opgave, da markedet har mange forskellige modeller med forskellige funktioner og muligheder. Yderligere gør de store prisforskelle det ekstra besværligt. Vi beskriver herunder nogle af de vigtigste punkter, når du skal vælge din robotplæneklipper.
Havestørrelse
Plænestørrelsen er en vigtig faktor at overveje, fordi robotplæneklippere er designet i henhold til specifikke plæneområder. Det er bedst at vælge en, der er designet til omtrent det areal du skal have klippet. Der er modeller, som passer til et lille, mellemstort eller stort græsareal. Nogle premium-modeller kan endda klippe arealer på op til 5000 m2 eller mere.
Følgende diagram viser fordelingen i anbefalet plænestørrelse for de robotplæneklippere, der er repræsenteret i vores sammenligning.
december 1, 2023
Det er de 3 robotter med det største anbefalet græsplæneareal.
Robotplæneklipper
Græsplæneareal
Worx Landroid L2000 WR155E
2000 m²
Robomow RK2000
2000 m²
Worx Landroid L1000
1000 m²
Det er de 3 robotplæneklippere med den mindste græsplæneareal.
Robotplæneklipper
Græsplæneareal
Gardena Sileno Minimo 250
250 m²
Bosch Indego XS 300
300 m²
Worx Landroid M500 WR141E
500 m²
Omkostninger
En vigtig overvejelse, når du køber en robotplæneklipper, er prisen. Det er værd at bemærke, at kvaliteten af enheden og antallet af funktioner er typisk proportional med prisen. Det burde være et klogt træk at foretage en inspektion først og identificere præcis de funktioner, der vil være nyttige for den slags græsplæne, som du har til hensigt at bruge den til.
Robotplæneklippere koster alt fra 3604 kr. til 14947 kr, afhængigt af typen og mærket. Dette omfatter kun startomkostningerne, da du skal medregne andre variabler, såsom omkostningerne til elektricitet og batteri for at få din robotplæneklipper til at køre. Du skal også udskifte dine skæreklinger fra tid til anden.
Den billigste robotplæneklipper er Einhell FREELEXO 600 Kit med en pris på 3604 kr. og en vurdering som “Ingen score“.
Dette diagram viser fordelingen i pris blandt robotplæneklipperne.
december 1, 2023
Dette er de 5 billigste robotplæneklippere i vores sammenligning.
Robotplæneklipper
Pris
Einhell FREELEXO 600 Kit
3604 kr.
Einhell FREELEXO+ LCD 900 Kit
3886 kr.
Gardena Sileno Minimo 250
4495 kr.
Worx Landroid M500 WR141E
4999 kr.
Bosch Indego XS 300
5071 kr.
Hældning
Forskellige haver har forskellige højdeniveauer. Derfor er de fleste robotplæneklippere lavet til at håndtere skrånende terræn. De fleste robotplæneklippere er designet til en maksimal hældning på 25 – 35 %.
Fordelingen i maksimal hældning for robotplæneklipperne er vist i diagrammet nedenfor.
december 1, 2023
Brugervenlighed
Robotplæneklippere er bekvemt udstyret med styresystemer i form af et integreret tastatur og sensorer for nem betjening. Du kan ganske enkelt programmere specifikke parametre såsom klippetiden, og det gør automatisk arbejdet for dig. Andre modeller er mere gunstige med Smart-forbindelse. Det giver dig mulighed for at styre enheden via en App på en telefon eller tablet med Bluetooth-teknologi.
79 % af robotplæneklipperne er bygget med App-kontrol.
Sikkerheds- og sikkerhedsfunktion
Identificer præcis, hvad du har brug for til beskyttelse generelt. Premium-modellerne er udstyret med de fineste sikkerhedsfunktioner såsom alarmer og GPS-trackere, mens de fleste modeller på mellemniveau og derunder måske bare kræver en PIN-kode for at starte maskinen.
Sensorer er også væsentlige funktioner for sikkerheden, ikke kun til gavn for selve maskinen, men også for folk omkring. Løftesensorerne forhindrer utilsigtede skader, som de roterende knive kan forårsage, ved at få maskinen til at slukke, når den registrerer en løftebevægelse.
Andre sensorer til sikkerhed omfatter følgende:
Kollisionssensorer: Genkender forhindringer langs dens vej, så den kan ændre retning uden at støde dem og dermed forstyrre klippeprocessen
Hældningssensorer: Giver tegn, når robotten når den maksimalt tilladte hældning
Regnsensor: Robotten standser midlertidigt sin drift, når det regner
Frostsensor: Robotten stopper med at klippe, når der registreres frost
Ladestation
Sørg for, at der er plads til din ladestation, så plæneklipperen kan køre frem og tilbage. Derudover skal den placeres i nærheden af en strømkilde.
Navigation
GPS-navigationsfunktionen benyttes af nogle premium-modeller. Det forbedrer robottens arbejdsareal ved at kunne kortlægge græsplænen og dermed kunne klippe mere systematisk og præcist.
De fleste robotplæneklippere benytter perimeterledninger/afgrænsningskabler, som normalt er 100 til 300 meter lange. Længden af en sådan ledning skal du være opmærksom på, når du køber en robotplæneklippere og den skal kunne passe til din haves størrelse. Perimeterledningen skal lægges rundt i haven, der hvor du ønsker robotten skal køre – og den sørger for at afgrænse det område, der klippes i.
Andre detaljer
Andre detaljer, der varierer med hver robotplæneklipper:
Størrelse på hjul og om den er god til at arbejde på hældende terræn
Klinger – faste eller drejelige
Skærehøjde
Skærebredde
LCD-skærm
“Hjem-knap”
Opladningstid
Samlet køretid
Hvis du stadig har brug for hjælp til at vælge den rigtige robotplæneklipper, anbefaler vi denne video.