Hvilken robotstøvsuger er bedst til tæpper? Vi har sammenlignet de bedste robotstøvsugere til tæpper baseret på 138.388 brugeranmeldelser. Alle robotstøvsugerne i vores sammenligning er udstyret med tæppeboost og en sugeevne over 2499 Pa.
Hvad skal du tage højde for, når du skal vælge en robotstøvsuger til tæpper? Hvilken robotstøvsuger til tæpper er den billigste? Det og meget andet kan du læse mere om i denne guide.
Følgende er de vigtigste kriterier, du skal kigge efter, når du skal ud og købe en robotstøvsuger til tæpper:
I
Sugeevne
De bedste robotstøvsugere til tæpper er dem med høj sugeevne. Robotstøvsugernes sugeevne svinger fra 1700 til 11000 Pa. Følgende robotstøvsugere er udstyret med den kraftigste sugeevne:
En robotstøvsuger har ikke så kraftig en sugeevne som en traditionel støvsuger, hvilket betyder, at en traditionel støvsuger bedre kan støvsuge i dybden på tæpper. En traditionel støvsuger har en sugeevne på omkring 15-20 kPa (hvorimod den ligger omkring 2-5 kPa for en robotstøvsuger).
II
Barrierehøjde/klatrehøjde
En anden faktor, du skal tage højde for, hvis du gerne vil købe en optimal robotstøvsuger til dit tæppe, er robotstøvsugerens barrierehøjde; den skal være høj nok til, at robotten kan bevæge sig ind på dit tæppe.
De fleste robotstøvsugere har en barrierehøjde på omkring 2,0 cm. Her kan du se de robotstøvsugere, der har den største barrierehøjde.
III
Tæppeboost
De fleste robotstøvsugere er udstyret med en Tæppeboost-funktion, som aktiveres, når robotten registrerer et tæppe, hvormed den øger sugeevnen, så den kan foretage en mere dybdegående støvsugning.
83% af alle robotstøvsugere er udstyret med en Tæppeboost-funktion, så det er en ret almindelig funktion.
Robotstøvsugeren har tæppeboost-funktion
Ja (83%)
Nej (17%)
Opdateret 10. september 2024
IV
Mopping
Hvis du vælger en robotstøvsuger med moppefunktion, skal du være opmærksom på, hvordan robotten håndterer tæpperne, når moppen er påsat. Robotstøvsugerens moppe bør ikke trækkes over tæpper, da dette kan beskadige tæpperne og gøre dem beskidte. Robotstøvsugere har forskellige måder at undgå dette på:
No-go-zoner: Vælger du en robotstøvsuger med en interaktiv kortfunktion, kan du oprette no-go-zoner på dine tæpper, og derved undgår du, at robotten kører over tæpper, når moppen er påsat. Ulempen er dog, at dine tæpper ikke bliver rengjort, når moppen er påsat.
Moppeløfteteknologi: Nogle robotstøvsugere, såsom Roborock S8 Pro Ultra, er bygget med moppeløfteteknologi, hvilket betyder, at moppen løftes, når robotten registrerer et tæppe. På denne måde får du stadig dit tæppe rengjort, når moppen er påsat, men typisk er robotterne kun i stand til at løfte moppen tilstrækkeligt til at kunne arbejde på lav- og mellemluvet tæpper. Roborock S8 Pro Ultra er i stand til at løfte sin moppe med 5 mm. Andre modeller som iRobot Roomba Combo j7 er i stand til at flytte sin moppe op på toppen af robotten og dermed kan den rengøre alle tæpper uden du skal bekymre dig om, at tæpperne bliver beskadiget.
Tæppeundgåelsesteknologi: Nogle robotter, såsom Ecovacs Deebot X1 OMNI, undgår helt tæpper, når moppen er påsat. Dette er upraktisk, hvis du har et væg-til-væg tæppe, da det ikke kan passere gulvtæppet og rense gulvet på den anden side af gulvtæppet.
Fysiske barrierer: Robotstøvsugere uden interaktive kortlægningsmuligheder vil du blive tvunget til at opsætte fysiske barrierer, når moppen er påsat. Nogle kommer med en magnetstrimmel, du kan sætte op, og andre kommer med en virtuel væg.
Robotstøvsugere med interaktive kortlægningsmuligheder har typisk indstillinger, hvor du kan bestemme, hvordan robotstøvsugeren skal håndtere tæpper, når moppen er påsat.