Vaskemaskine Test 2022

products 82 vaskemaskiner sammenlignet
brugeranmeldelser 11.842 brugeranmeldelser

Vi har sammenlignet 82 vaskemaskiner og er kommet frem til de bedste. Vores test af vaskemaskiner er baseret på 11.842 anmeldelser fra brugere. Vores vaskemaskine test blev senest opdateret i 2022.

OPDATERET:
02. maj 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
WhiteAway.com »
"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
Elgiganten.dk »
Bedste Budget
Billigst hos
Elgiganten.dk »
Bedste 9 kg
Billigst hos
Elgiganten.dk »
Bedste 7 kg
Billigst hos
Elgiganten.dk »

De 10 bedste vaskemaskiner

Plads Billede Vaskemaskine Score Vurdering Pris
1 Miele WSD 663 WCS Miele WSD 663 WCS 98 Meget god 7.999 kr.
"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
WhiteAway.com »
"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
Elgiganten.dk »
"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
Elgiganten.dk »
"Bedst i test" - Tænk
Billigst hos
Elgiganten.dk »

Om vores test af vaskemaskiner

Test af vaskemaskiner Vi har sammenlignet 82 vaskemaskiner, som er fordelt på følgende typer:
 • 51 frontbetjente vaskemaskiner
 • 5 topbetjente vaskemaskiner
 • 26 vaske-tørremaskiner
Vi har indsamlet brugeranmeldelser og testresultater for hver vaskemaskiner og baseret på disse to kriterier, tildelt hver vaskemaskine en score fra 0 - 100, hvor 100 er det bedst mulige. Du kan læse mere om, hvordan vores ranking system fungerer her. Vores test af vaskemaskiner er baseret på følgende kriterier:
 • 11.842 brugeranmeldelser
 • testresultater
Følgende graf illustrerer, hvordan scoren er fordelt blandt vaskemaskinerne i vores test.

Scorefordeling for vaskemaskiner

maj 17, 2022

Hvordan er vores test anderledes

Vores test af vaskemaskiner, er baseret på en meta-analyse metode, hvor vi sammenligner vaskemaskinerne på baggrund af et stort antal anmeldelser. Ved at anvende denne metode, kan vi dække en langt breddere del af markedet. Vores sammenligning adskiller sig fra andre ved:
 • Vores rangliste med vaskemaskiner er opdateret dagligt, baseret på de nyeste anmeldelser. Desuden er kun tilgængelige vaskemaskiner vist.
 • Vi indsamler anmeldelser fra flere forskellige kilder. Du kan altid se, hvor vi har hentet anmeldelserne fra, for hver enkelt maskine.
 • Med vores sammenligning kan du nemt sammenligne specifikationerne gennem vores sammenligningstabel. Desuden kan du filtrere i vores rangliste, for at finde den bedste vaskemaskiner, der opfylder dine behov.
Hvis ikke du foretrækker denne meta-analyse metode som vi anvender, anbefaler vi i stedet at du tager et kig på Tænk.dk, som selv tester vaskemaskiner.

Vaskemaskine købsguide

I en teknologidrevet verden med et højt tempo, kan en vaskemaskine hjælpe dig med at få mere tid i hverdagen. Det er en maskine, som er en nødvendighed i langt de fleste husholdninger.

I den følgende tekst gennemgår vi de punkter du skal overveje, inden du køber en vaskemaskine.

Sammenligning af specifikationer for vaskemaskiner

maj 17, 2022

Pris (budget)

Budget vaskemaskiner

Prisen på en vaskemaskiner varierer afhængig af forskellige elementer. En basis vaskemaskine har en lav pris. Typisk er der en sammenhæng mellem funktioner, kvalitet og prisen. Generelt klarer alle vaskemaskiner dog vasken af dit høj tilfredsstillende.
De dyrere vaskemaskiner har typisk mere avancerede funktioner, er mere behagelige at bruge og i bedre kvalitet.

Den billigste vaskemaskine i vores sammenligning, er Logik L612WM20E til en pris på 1689 kr., mens Miele WTR 870 WPM er den mest dyre til en pris på 19999 kr. Du kan se vores liste over de bedste billige vaskemaskiner her.

Den følgende graf viser, hvordan prisen fordeler sig blandt vaskemaskiner.

maj 17, 2022

Bæredygtighed

Tag et kig på energimærket. Typisk er dyrere vaskemaskiner mere miljørigtige og har et bedre energymærke. Desuden er de fleste vaskemaskiner udstyret med Eco-programmer, der gør dem endnu mere miljøvenlige.

I marts 2021 indførte EU en ny energimærkning for vaskemaskiner i EU. Den nye energimærkning viser:

 • Energiklasse
 • Energiforbrug for 100 cykler
 • Vandforbrug for 1 cyklus
 • Varighed for 1 cyklus
 • Støjniveau

Hvis du er på udkig efter en energieffektiv vaskemaskine, så tag et kig på vores liste med de bedste vaskemaskiner i energiklasse A.

Vaskemaskine energimærke

Dimensioner, installering og type af vaskemaskine

En anden vigtig ting du skal overveje, er størrelsen på vaskemaskiner. Du skal være sikker på, at den kan gå gennem dørene og at der er tilstrækkelig plads, hvor du har tænkt dig den skal stå.
Du kan vælge mellem en fritstående og integreret vaskemaskine. En integreret vaskemaskine er æstetisk flottere, fordi den nemmere kan komme i ét med resten af rummet. På den anden side kan en fritstående vaskemaskine placeres mere fleksibelt. Om du ønsker den éne eller den anden type af vaskemaskine er op til dig, du skal blot sikre dig at der er plads nok og den kan kobles op på vandforsyning og elektricitet.

Frontbetjente vaskemaskiner er den mest almindelige type vaskemaskine. Denne type har typisk avanceret programmer og en høj- og efficient centrifugeringshastighed. Denne type vaskemaskine kan stables (fx med en tørretumbler).
Den store ulempe ved denne type af vaskemaskine, er at du skal bukke eller sidde på hug når du fylder- og tømmer den.

Topbetjente vaskemaskiner har generelt færre programmer og er billigere end frontbetjente modeller. Fordelen er at du ikke i samme omfang skal bukke eller sidde i bug, samt at de har mindre bredde (og er dermed mere pladsbesparende. Til gengæld skal du grave ned i tromlen for at få fat i alt tøjet.

Vaskemaskine typer

Lydniveau

Vaskemaskine Lydniveau

Enhedens lydstyrke er en vigtig faktor at tage hensyn til for de fleste. Du ønsker ikke en rumlende lyd i dit hus, selv om du har et separat bryggers. Det gode er, at de fleste vaskemaskiner, som er udstyret med en kulfri motor, efterhånden er lydsvage. Typisk er de også bygget met et anti-vibrationsdesign. Støjniveauet måles i decibel, der er angivet i energimærket for produktet. Et støjniveau på 71 decibel eller mindre er støjsvagt nok til, at du kan sove, mens maskinen er i gang. Typisk er high-end modeller mere lydvsvage, så hvis du er særlig følsom over for støj, skal du typisk lidt højere op i pris for at finde den rigtige model.

Den mest støjsvage vaskemaskine har et støjniveau på blot 68 dB, mens den mest støjende har et støjniveau på 85 dB.
Det gennemsnitlige støjniveau blandt vaskemaskiner er 73 dB.

Dette cirkeldiagram viser fordelingen i støjemissionsklasse blandt vaskemaskiner.

A (53%)
B (35%)
C (11%)
D (1%)
maj 17, 2022

Følgende diagram viser, hvordan støjniveauet er fordelt blandt vaskemaskinerne. Du kan se de bedste støjsvage vaskemaskiner i denne artikel.

maj 17, 2022

Centrifugeringshastighed

Vaskemaskine centrifugering

De mest almindelige vaskemaskiner har centrifugeringshastigheder på mellem 1400 omdrejninger pr. minut og 1600 omdrejninger pr. minut (hvoraf 1600 omdrejninger pr. minut er det mest almindelige). Selvom at højere centrifugeringshastigheder efterlader mindre restfugt på tøjet og i sidste ende minimerer tørretiden på tørresnoren eller i tørretumbleren, betyder det ikke, at det altid er bedre. Ikke alle typer stof vil kunne tåle superhøje centrifugeringshastigheder. Desuden kører vaskemaskiner ikke altid ved maksimal hastighed. Typisk giver vaskemaskiner mulighed for at justere centrifugeringhastigheden, hvilket er en fordel for sarte tekstiler. Højere centrifugeringshastigheder har normalt en højere støjemission og et højere energiforbrug.

Dette diagram viser, hvordan centrifugeringsevnen er fordelt blandt vaskemaskinerne fra A-G (hvor A er den bedste og G den dårligste). Centrifugeringsevnen kan findes på vaskemaskinens energimærke.

B (75%)
A (20%)
C (5%)
maj 17, 2022

Tromlevolumen (vaskekapacitet)

Vaskemaskine tromlevolumen

Når du skal vælge tromlestørrelse / maskinens maksimale kapacitet, skal du først og fremmest overveje størrelsen af din husstand. Det, plus livsstilen for medlemmerne i din husstand bestemmer, hvilke typer tøj du vasker ofte. Tromlekapaciteten varierer fra 5 kg til 12 kg og er baseret på vasketøjets tørvægt. Nedenfor er en anslået anbefaling af belastningskapacitet i forhold til husstandens størrelse.

 • 5 kg – 7 kg tromlekapacitet til en husstand på 1-2 personer
 • 8 kg – 9 kg tromlekapacitet til en husstand på 3-5 personer
 • 10 kg – 12 kg tromlekapacitet til en husstand på mere end 5 personer og til dem, der foretrækker at vaske i store mængder, f.eks. ugentligt eller to gange om ugen

Generelt er det bedste valg midt i mellem. En større tromle betyder også, at det er en dyrere maskine at købe og tilsvarende dyrere at drive (i el- og vand).

Følgende diagram viser, hvordan kapaciteten er fordelt mellem vaskemaskinerne.

8 kg (36%)
9 kg (32%)
10 kg (13%)
7 kg (9%)
6 kg (9%)
12 kg (2%)
maj 17, 2022

Driftsudgifter

Når du vælger en effektiv vaskemaskine i høj kvalitet, med et lavt energiforbrug og et lavt vandforbrug, kan det spare dig penge i det lange løb.

I gennemsnit er dette de forventede energi- og vandomkostninger for en vaskemaskine:

Driftsomkostninger

Driftsomkostninger pr. 100 vaske

 • Elpris: 158,1 kr.
 • Vandpris: 258,5 kr.

Driftsomkostninger pr. vask

 • Elpris: 1,6 kr.
 • Vandpris: 2,6 kr.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

caret-up caret-down Hvilken vaskemaskine er den bedste?

I vores test af 82 vaskemaskiner, er Miele WSD 663 WCS kåret som den bedste vaskemaskine, med en score på 98 af 100. Dette er en rangliste med de 3 bedste vaskemaskiner i Maj 2022.
Plads Billede Vaskemaskine Score Vurdering Pris
1 Miele WSD 663 WCS Miele WSD 663 WCS 98 Meget god 7.999 kr.

caret-up caret-down Hvilken budget vaskemaskine er den bedste?

Vi har defineret en vaskemaskine som "budget", hvis den har en pris på under 3000 kr. Den bedste budget vaskemaskine er Siemens WM14N2E9DN til en af pris af 2999 kr. og en kåring som "God". Dette er en rangliste med de 3 bedste billige vaskemaskiner.
Plads Billede Vaskemaskine Score Vurdering Pris
Du kan se den fulde liste over billige vaskemaskiner her.

caret-up caret-down Hvilken vaskemaskine er den billigste?

Den billigste vaskemaskine er Logik L612WM20E til en pris af 1689 kr. Dette er de 3 billigste vaskemaskiner.
Vaskemaskine
Logik L612WM20E 1689 kr.
Logik L814WM20E 1989 kr.
2414 kr.

caret-up caret-down Hvilken vaskemaskine med dampfunktion er den bedste?

Dampfunktion er en populær funktion til vaskemaskiner. Den bedste vaskemaskine med dampfunktion er Miele WSD 663 WCS med en kåring som "Meget god". Dette er en rangliste med de 3 bedste vaskemaskiner med dampfunktion.
Plads Billede Vaskemaskine Score Vurdering Pris
1 Miele WSD 663 WCS Miele WSD 663 WCS 98 Meget god 7.999 kr.
Blandt de 82 vaskemaskiner repræsenteret i vores sammenligning, er 19 af disse med dampfunktion.

caret-up caret-down Hvilken frontbetjent vaskemaskine er den bedste?

Den bedste frontbetjente vaskemaskiner er Miele WSD 663 WCS med en kåring som “Meget god“. Miele WSD 663 WCS er tilgængelig på nettet til 7999 kr.

Den næstbedste frontbetjente vaskemaskiner er Siemens WM6HXK0LDN med en score på 96 ud af 100.

Dette er en rangliste med de 3 bedste frontbetjente vaskemaskiner.

Plads Billede Frontbetjent vaskemaskine Score Vurdering Pris
1 Miele WSD 663 WCS Miele WSD 663 WCS 98 Meget god 7.999 kr.

caret-up caret-down Hvilken topbetjent vaskemaskine er den bedste?

Den bedste topbetjente vaskemaskiner er Electrolux EW7T6336G4, der opnår en score på 92 ud af 100 og en kåring som “God“. Electrolux EW6T4326E3 er den næstbedste topbetjente vaskemaskine.

Dette er en rangliste med de 3 bedste topbetjente vaskemaskiner.

Plads Billede Topbetjent vaskemaskine Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken vaske-tørremaskine er den bedste?

Den gennemsnitlige score for en vaske-tørremaskine er på 86 ud af 100, mens den gennemsnitlige score for en frontbetjent vaskemaskine er på 90 ud af 100.

Den bedste vaske-tørremaskine er LG F4DV508S2W, der opnår en kåring som “God” og en score på 94 ud af 100. LG F4DV508S2W har en pris på 3999 kr.

Den næstbedste vaske-tørremaskine er LG CV92T5S2SQE med en pris på 3999 kr.

Baseret på de 26 vaske-tørremaskiner sammenlignet i vores test, er dette de 3 bedste.

Plads Billede Vaske-tørremaskine Score Vurdering Pris

Rangliste (82)

Type caret
Mærke caret
Energiklasse caret
Vaskekapacitet caret
Lydniveau caret
Pris caret
Centrifugering caret
filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Den bedste 8 kg vaskemaskine
  Frontbetjent vaskemaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  Dampfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,9) 114 brugere
 2. Den bedste 10 kg vaskemaskine
  2
  Siemens WM6HXK0LDN
  Score
  96/100
  Meget god
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 81 brugere
 3. 3
  Bosch WAXH2KOLSN
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  "Bedst i test" - Tænk 05/2021
  Automatisk Dosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 1027 brugere
 4. 4
  AEG L7FBM862E
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  Dampfunktion
  Kulfri Motor
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 245 brugere
 5. 5
  Siemens WM6HXE0LDN
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 240 brugere
 6. Den bedste 9 kg vaskemaskine
  6
  Bosch WAU28PEHSN
  Score
  94/100
  God
  Elgiganten.dk 7.699 kr.
  Frontbetjent vaskemaskine
  9 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 166 brugere
 7. 7
  Bosch WAXH2E0LSN
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  Tromlerensningsprogram
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 127 brugere
 8. 8
  Siemens WM6HXKE0DN
  Score
  94/100
  God
  Elgiganten.dk 9.999 kr.
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  "Bedst i test" - Tænk 05/2021
  Automatisk Dosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 115 brugere
 9. 9
  Miele WSG363 WCS
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  9 kg Vaskekapacitet
  Energieffektiv (Energiklasse A)
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 102 brugere
 10. 10
  Bosch WAU28SI4SN
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  9 kg Vaskekapacitet
  Automatisk Dosering
  Kulfri Motor
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,7) 101 brugere
 11. Den bedste vaske-tørremaskine
  11
  LG F4DV508S2W
  Score
  94/100
  God
  Vaske-tørremaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  Dampfunktion
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 34 brugere
 12. 12
  LG F4WP308S1W
  Score
  94/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  Dampfunktion
  ★★★★★
  ★★★★★
  (5,0) 13 brugere
 13. 13
  Electrolux EW6F6268N3
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 6.599 kr.
  Frontbetjent vaskemaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  Kulfri Motor
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 295 brugere
 14. 14
  LG CV92T5S2SQE
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 6.499 kr.
  Vaske-tørremaskine
  8,5 kg Vaskekapacitet
  Dampfunktion
  App-Styring
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 133 brugere
 15. 15
  Electrolux EW6F4241L2
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 6.599 kr.
  Frontbetjent vaskemaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 124 brugere
 16. 16
  LG FV90VNS2QE
  Score
  92/100
  God
  Elgiganten.dk 7.499 kr.
  Frontbetjent vaskemaskine
  9 kg Vaskekapacitet
  Dampfunktion
  Energieffektiv (Energiklasse A)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 117 brugere
 17. 17
  Miele WSF 363 WCS
  Score
  92/100
  God
  Frontbetjent vaskemaskine
  8 kg Vaskekapacitet
  "Bedst i test" - Tænk 02/2021
  Automatisk Dosering
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 104 brugere
 18. 18
  Siemens WD4HU541DN
  Score
  92/100
  God
  Vaske-tørremaskine
  10 kg Vaskekapacitet
  App-Styring
  Støjsvag (70 dB)
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 53 brugere