Filterkaffemaskine Test 2022

products 42 filterkaffemaskiner sammenlignet
brugeranmeldelser 111.788 brugeranmeldelser
tests 21 tests

Vil du gerne finde den bedste filterkaffemaskine? Vi har sammenlignet 42 filterkaffemaskiner og bedømt dem på en skala fra 0-100. Vores test er baseret på 111.788 brugeranmeldelser samt 21 testresultater, og den blev sidst opdateret i 2022.

OPDATERET:
02. september 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

Mærke caret
filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Den bedste filterkaffemaskine
  1
  Moccamaster Manual 53703
  3 farver
  Score
  96/100
  Meget god
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 164 brugere
 2. 2
  Moccamaster Automatic 53740
  Score
  96/100
  Meget god
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,8) 81 brugere
 3. 3
  Philips HD7546
  Score
  92/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  1,2 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 20226 brugere
 4. 4
  Melitta AromaFresh 1021-01
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget kværn
  Timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 10228 brugere
 5. 5
  Russell Hobbs Retro 21700
  Score
  90/100
  God
  God pris
  Proshop.dk 417 kr.
  God pris
  God pris
  God pris
  God pris
  God pris
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,2 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 9442 brugere
 6. 6
  Melitta Enjoy Top Therm
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  1,25 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 7011 brugere
 7. 7
  Melitta Look Selection
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2684 brugere
 8. 8
  WMF Kitchen Minis Aroma Thermo To Go
  Score
  90/100
  God
  KitchenOne.dk 638 kr.
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  0,6 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2504 brugere
 9. 9
  Melitta Single 5
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  0,7 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1151 brugere
 10. 10
  Siemens TC86303
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Timer
  1,25 liter vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1007 brugere

Om vores test af filterkaffemaskiner

Filterkaffemaskine i Test Baseret på brugeranmeldelser og testresultater, har vi sammenlignet 42 filterkaffemaskiner og vurderet hver enkelt fra en score fra 0 - 100. Den gennenmsnitlige score blandt filterkaffemaskinerne er på 86 af 100. De anmeldelser og testresultater vi har anvendt til at vurdere, hver enkelt kaffemaskine er samlet fra nettet. Du kan læse mere om, hvordan vores kaffemaskine test fungerer her eller du kan læse mere om, hvordan vores rangeringssystem fungerer, her.

Vejledning til køb af filterkaffemaskine

En filterkaffemaskine er en vigtig køkkenmaskine, hvis man har en travl hverdag, for den kan hurtigt brygge alt fra en enkelt kop til en ordentlig spand kaffe. Den fungerer således, at det opvarmede vand løber ned i tragten med filteret, som indeholder den malede kaffe, hvorefter det drypper ned i kanden. Kanden står normalt på en varmeplade for at holde kaffen varm. Du kan enten anvende et engangsfilter eller et genanvendeligt filter, der passer til tragtens størrelse.

Filterkaffemaskiner fås i forskellige former og størrelser, ledsaget forskellige slags funktioner. For at hjælpe dig med at finde den rigtige kaffemaskine har vi lavet en liste over de faktorer, du skal overveje, inden du køber en.

De forskellige slags filterkaffemaskiner

 • En almindelig filterkaffemaskine – normalt den billigste og mest almindelige type. Den har et dryp-bryggesystem, der opvarmer vandet, hvorefter det stiger op gennem et rør og løber ned i den malede kaffe i filtertragten, hvorfra den lækre, færdigbryggede kaffe drypper ned i en kande.
 • Pour-Over filterkaffemaskine – er dyrere end standardtypen, for denne model har en unik brygningsprocedure, hvormed kaffens aromaer bliver udnyttet på en bedre måde. Den anvender en såkaldt blooming-metode, hvorefter det varme vand gradvist passerer gennem den malede kaffe.
 • Filterkaffemaskine med kaffekværn
  Filterkaffemaskine med kaffekværn
 • Filterkaffemaskine med kaffekværn – den dyreste slags, der garanterer den mest aromatiske og lækre bryg fra friskmalede kaffebønner. Og den kan justere kaffestyrken ved at tilpasse kværnens indstillinger. Du kan læse vores artikel om filterkaffemaskiner med kaffekværn her.

Kapacitet

Vandbeholderen på en filterkaffemaskine
Vandbeholderen på en filterkaffemaskine

Filterkaffemaskiner er forskellige og har forskellig kapacitet. Deres bryggevolumen afhænger af størrelsen på vandbeholderen, som kan indeholde op til 1,8 liter eller mere. Der findes også kompakte modeller, hvormed du har mulighed for at lave en enkelt kop, hvis du lige skal have en hurtig morgenkaffe.

Budget

Almindelige filterkaffemaskiner er ganske prisvenlige, og priserne stiger i overensstemmelse med de avancerede funktioner og ekstraudstyr. Så det er vigtigt, at du ved, hvilke specifikke funktioner du har brug for, og hvor meget du er villig til at spendere på dem. Hvis du ikke har brug for smarte funktioner, vil en model i mellemklassen af god kvalitet være tilstrækkelig.

Prisen på en filterkaffemaskine varierer fra 232 kr. til 2800 kr. De forskellige priser på modellerne på vores liste er angivet i følgende diagram.

oktober 2, 2022

Er du på udkig efter en billig model, så se nærmere på vores 5 billigste filterkaffemaskiner.

Filterkaffemaskine Pris
232 kr.
238 kr.
296 kr.
306 kr.
308 kr.

Kaffekande

En filterkaffemaskine med en glaskande
En filterkaffemaskine med en glaskande

De fleste modeller har en glaskande, der står på varmepladen for at kunne holde kaffen varm. Andre modeller har en god, isolerede termokande, hvormed kaffen kan beholde sin optimale temperatur. Uanset materialet vil en kande med et brugervenligt håndtag give dig mere komfort.

Følgende diagram viser de forskellige kaffekander til filterkaffemaskiner.

Glaskande (81%)
Termokande (19%)
oktober 2, 2022

Disse er de 3 bedste filterkaffemaskiner med glaskande:

Filterkaffemaskine Score
96/100
96/100
90/100

I denne artikel finder du de bedste filterkaffemaskiner med termokande.

Drypstop-funktion

De fleste modeller er udstyret med en praktisk drypstop-funktion, hvor en ventil automatisk lukker af for kaffestrømmen, når kanden ikke står nedenunder tragten. Således kan du skænke en kop, inden kaffen er brygget færdig, uden at der løber kaffe ud over det hele.

Aftagelig vandbeholder

Modeller med aftagelige vandbeholdere er mere fordelagtige, hvad angår rengøring og genopfyldning. De fleste aftagelige vandtanke tåler også opvaskemaskine. Endvidere er vandstandsindikatorer mere praktiske, fordi de fortæller dig, hvor mange kopper kaffe du kan brygge med den mængde ​​vand, der er i beholderen.

Programmerbar timer

En programmerbar timer på en filterkaffemaskine
En programmerbar timer på en filterkaffemaskine

En programmerbar timer er en praktisk funktion, hvormed du på forhånd kan indstille det tidspunkt, hvor maskinen skal begynde at brygge din kaffe.

Du kan finde de bedste filterkaffemaskiner med timer i denne artikel.

Filter

Brygning med en filterkaffemaskine
Brygning med en filterkaffemaskine

Mange kaffemaskiner har brug for et engangsfilter til kaffebrygningen. Andre er udstyret med et permanent filter, som du nemt kan vaske. Nettet er lavet af enten metal eller stof og skal regelmæssigt gøres rent.

Følgende diagram viser det antal filterkaffemaskiner, der har et permanent filter i forhold til et papirfilter.

Papirfilter (80%)
Permanent filter (20%)
oktober 2, 2022

Hold varm-funktion

Varmepladen på en filterkaffemaskine
Varmepladen på en filterkaffemaskine

Som navnet antyder, holder en ‘hold varm’-funktion din kaffe på den rigtige temperatur så længe som muligt. Det er bedst, at du bruger den, hvis du har til hensigt at drikke mere kaffe inden for et par timer efter din første kop, hvis du gerne vil bevare dens kvalitet. Hvis der går længere tid, er det nok bare bedst, hvis du brygger en ny omgang. Du kan vælge en model med en varmeplade eller en termokande, som er mere praktisk.

Autosluk-funktion

Alle filterkaffemaskiner slukker automatisk, hvis de ikke har været i brug i et længere tidsrum, normalt omkring 40 minutter. Nogle avancerede modeller giver dig mulighed for at indstille den tid, hvor de skal slukke. Det er en økonomisk funktion, især hvis man ofte glemmer at tage stikket ud til sine apparater.

Andre funktioner

Avancerede modeller har ofte ekstra funktioner, såsom en digital LED-skærm, berøringsknapper, en afkalkningsfunktion med en indikator, justerbare indstillinger til gennemstrømningshastigheden, stille brygning og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med timer er bedst?

Den bedste filterkaffemaskine med timer er Melitta AromaFresh 1021-01, der opnår en score på 90 af 100. 43 % af filterkaffemaskinerne er med timer-funktion. Med en kaffemaskine med timer-funktion kan du bedre planlægge, hvornår kaffen skal brygges. Dette er en liste med de 3 bedste filterkaffemaskiner med timer.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med termokande er den bedste?

Den bedste filterkaffemaskine med termokande er Philips HD7546, der har en pris på 611 kr. og en score på 92 af 100. Dette er de 3 bedste filterkaffemaskiner med termokande.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
Blandt de 42 filterkaffemaskiner i vores test, er 19 % udstyret med en termokande. Fordelingen af kandetype blandt filterkaffemaskiner er illustreret i nedenstående diagram.
Glaskande (81%)
Termokande (19%)
oktober 2, 2022

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med glaskande er den bedste?

81 % af filterkaffemaskinerne er udstyret med en glaskande. Den bedste filterkaffemaskine med glaskande er Moccamaster Manual 53703. Dette er de 3 bedste filterkaffemaskiner med glaskande.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med kværn er bedst?

De fleste kaffemaskiner med kværn, er enten fuldautomatiske- eller halvautomatiske espressomaskiner, men det er også muligt at få en filterkaffemaskine med indbygget kværn. Den bedste filterkaffemaskine med kværn er Melitta AromaFresh 1021-01. Denne maskine har en pris på 949 kr. Dette er en rangliste med de 3 bedste filterkaffemaskiner med kværn.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
21 % af filterkaffemaskinerne er med indbygget kværn, hvilket er vist i diagrammet herunder.
Nej (79%)
Ja (21%)
oktober 2, 2022

caret-up caret-down Hvilken billig filterkaffemaskine er den bedste?

Hvis du vil have en billig kaffemaskine, så er en filterkaffemaskine et godt valg. Severin KA 4479 er den billigste filterkaffemaskine i vores test, til en pris online på 232 kr. Vi har defineret en filterkaffemaskine til at være "billig" når den har en pris på under 300 kr. Den bedste billige filterkaffemaskine er Melitta Single 5, som kan købes på nettet til en pris på 296 kr. Dette er en liste med de 3 bedste billige filterkaffemaskiner.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
Dette er en liste med de 3 billigste filterkaffemaskiner, repræsenteret i vores test.
Filterkaffemaskine Pris
232 kr.
238 kr.
296 kr.
306 kr.
308 kr.

Sammenligning

caret-up caret-down Produktinformation
Moccamaster Manual 53703 Moccamaster Automatic 53740
Philips HD7546
Navn Moccamaster Manual 53703 Moccamaster Automatic 53740 Philips HD7546
Score
96
96
92
Plads Nr. 1 af 42 Nr. 2 af 42 Nr. 3 af 42
Anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.8)
164 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.8)
81 anmeldelser
★★★★★
★★★★★
(4.6)
20226 anmeldelser
Pris 1.499 kr. 1.499 kr. 611 kr.
caret-up caret-down Tekniske egenskaber
Type Filterkaffemaskine Filterkaffemaskine Filterkaffemaskine
Kandetype Glaskande Glaskande Termokande
Effekt 1520 w 1520 w 1000 w
Antal varmeelementer 2 2 1
Vandtank kapacitet 1,25 l 1,25 l 1,2 l
Antal kopper 10 10 10
Materiale Aluminium Aluminium Plastik
Bryggetid 6 min 6 min 10 min
Bryggetemperatur 92 - 96 °C 92 - 96 °C 85 °C
Type af kaffefilter Papirfilter Papirfilter Papirfilter
caret-up caret-down Funktioner
Indbygget kværn
Drypstop
App-kompatibel
Auto-sluk
Auto-sluk, tid 40 min 40 min 0 min
Med timer-funktion
Rengøringsalarm
Ledningsopbevaringsrum
Varmeplade
caret-up caret-down Dimensioner og vægt
Højde 33,0 cm 33,0 cm 37,0 cm
Bredde 31,5 cm 31,5 cm 25,5 cm
Dybde 16,5 cm 16,5 cm 22,1 cm
Vægt 2,9 kg 2,9 kg 2,0 kg
de-DE es-ES nl-NL da-DK sv-SE
Klaus Bachmann
Klaus Bachmann

Stifter og ansvarlig

Hej, mit navn er Klaus Bachmann og jeg er stifter af Reoverview.dk.
På Reoverview.dk leverer vi unbiased sammenligninger af produkter, baseret på anmeldelser fra brugere og eksperter.
Jeg håber du kan lide siden.

Copyright 2021 Reoverview.dk
35647430