Filterkaffemaskine Test 2022

products 23 filterkaffemaskiner sammenlignet
brugeranmeldelser 72.499 brugeranmeldelser
tests 20 tests

I vores test af filterkaffemaskiner, er hver filterkaffemaskine blevet tildelt en score fra 0 - 100, hvor 100 er det bedst mulige. Vores test er baseret på 72.499 brugeranmeldelser og 20 testresultater. Vores test består af 23 modeller og er senest opdateret i 2022.

OPDATERET:
02. maj 2022

Vi er støttet af vores brugere. Vi får en kommission, uden ekstra omkostninger for dig, når du handler gennem os. Læs mere om, hvordan vi arbejder.

De 10 bedste filterkaffemaskiner

Plads Billede Filterkaffemaskiner Score Vurdering Pris

Om vores test af filterkaffemaskiner

Filterkaffemaskine i Test Baseret på brugeranmeldelser og testresultater, har vi sammenlignet 23 filterkaffemaskiner og vurderet hver enkelt fra en score fra 0 - 100. Den gennenmsnitlige score blandt filterkaffemaskinerne er på 88 af 100. De anmeldelser og testresultater vi har anvendt til at vurdere, hver enkelt kaffemaskine er samlet fra nettet. Du kan læse mere om, hvordan vores kaffemaskine test fungerer her eller du kan læse mere om, hvordan vores rangeringssystem fungerer, her.

caret-up caret-down Købsguide til filterkaffemaskiner

Hvis du er en ivrig kaffedrikker og har brug for en varm kop for at starte dagen rigtigt, kan det være ret dyrt at købe på caféer hver eneste morgen. Hvorfor ikke anskaffe dig en filterkaffemaskine, der lader dig brygge din kaffe for dig, så du i stedet kan få en frisk kop hver morgen?

Vi guider dig igennem, hvordan du vælger den rigtige filterkaffemaskine her.

caret-up caret-down Hvad er en filterkaffemaskine?

Filterkaffemaskine test

Filterkaffemaskiner er nogle af de mest overkommelige kaffemaskiner prismæssigt. De er ret ligetil og er nemme at bruge. Det eneste, du skal bruge, er koldt vand og malet kaffe (eller kaffebønner, hvis du har en kaffekværn eller køber en filterkaffemaskine med kværn). Filterkaffemaskiner drypper langsomt varmt vand gennem det malet kaffe ned i en kande, i modsætning til espressomaskiner, der bruger tryk til at lave kaffen.

Typer af filterkaffemaskiner

Der findes forskellige typer filterkaffemaskiner, og hvad dine behov er, er afgørende for, hvilken model du skal vælge. Dette er de mest normale typer af filterkaffemaskiner.

Standard filterkaffemaskiner

Standard filterkaffemaskine

De fleste filterkaffemaskiner fungerer på traditionel vis, hvor vandet løber gennem et rør og drypper ned på kaffen, der holdes af en filterkurv. Disse typer kaffemaskiner er den klassiske bryggetype og er ofte de mest prisvenlige modeller på markedet.
Hvis du er på et budget, er denne type den bedste at få. Ikke desto mindre er det ikke alle standard filterkaffemaskiner, der laver kaffen lige godt, og hvis du lægger stor vægt på, hvordan kaffen brygges, og hvordan den smager, skal du typisk betale lidt mere for at få en bedre kaffe.

Pour-Over filterkaffemaskine

Pour-over filterkaffemaskiner er relativt nye på markedet. De giver en anderledes måde at brygge kaffe på ved hjælp af en teknik, der stammer fra Japan, og som indebærer, at kaffen gøres våd på forhånd og derefter langsomt hældes vand over kaffegrumsen. Dette giver en mere fyldig brygning, og i stedet for at gøre det manuelt opvarmer Pour-Over filterkaffemaskiner vandet og bruger derefter et kontrolleret hældningssystem til at genskabe denne teknik.
Kaffemaskiner som denne laver kaffe med god smag. Ikke desto mindre er de ofte dyrere og tager længere tid at brygge en kop kaffe sammenlignet med standard modellerne.

Mal og bryg filterkaffemaskiner

Filterkaffemaskine med kværn

Når du har en filterkaffemaskine med kværn, kværner den kaffebønnerne i et separat rum eller direkte på selve filteret og brygger kaffen umiddelbart efter. Hvis du har travlt og ikke ønsker at vente på hele kaffefremstillingsprocessen, kan du med de fleste filterkaffemaskiner med kværn også bruge færdigmalet kaffe.

Filterkaffemaskiner med kværn er bedst for kræsne kaffeelskere eller dem, der er på udkig efter den friskest mulige kop kaffe (og er villig til at betale en ekstra pris). Husk dog på, at processen med at male bønner kan være lidt støjende, så hvis lyden er et problem, bør du måske købe en kaffemaskine, der kun kan bruge færdigmalede bønner.

Den bedste filterkaffemaskine med indbygget kværn er Melitta AromaFresh 1021-01 i henhold til vores sammenligning. 22 % af kaffemaskinerne har en indbygget kværn, hvilket fremgår af nedenstående diagram.

Andel af filterkaffemaskiner med kværn

Nej (78%)
Ja (22%)
maj 17, 2022

Alternativt til en filterkaffemaskine med kværn, kan du også købe en standard filterkaffemaskine og købe en kaffekværn seperat.

caret-up caret-down Typer af kander

Filterkaffemaskiner leveres med en kande, som kaffen brygges ned i kaffen. Herunder gennemgår vi de tre typiske typer af kander til filterkaffemaskiner.

Fordelingen i de forskellige typer kander til filterkaffemaskiner er vist i følgende diagram.

Glaskande (83%)
Termokande (17%)
maj 17, 2022

Glaskande

Filterkaffemaskine med glaskande

Glaskander er den mest almindelige type kaffekander hos filterkaffemaskiner. De er nemme at vaske, og du kan se, om du stadig har kaffe eller skal brygge en ny kande. Glaskander har dog en tendens til at køle hurtigt ned (hold-varm funktionen på filterkaffemaskiner holder i 40 minutter for langt de fleste modeller).

Den bedste filterkaffemaskine med glaskande er Russell Hobbs Retro 21700, ifølge vores test.

Termokande

Filterkaffemaskine med termokande

Hvis du vil have din kaffe til at holde sig varm længere, kan du overveje at anskaffe dig en filterkaffemaskine med en termokande. Herved bevares kaffens temperatur uden at den overophedes på en varmeplade. Den hviler ikke på et varmeelement, som en model med glaskande gør, men brygges i en isoleret karaffel, der kan holde din kaffe varm i timevis.

Den bedste filterkaffemaskine med termokande er Philips HD7546.

To-Go kande

Nogle filterkaffemaskiner er gode nok til en enkelt brygning, der kommer direkte i en kop, som du kan tage med dig. Du kan hælde kaffegrums på filteret, som brygger direkte i din termokop. Hvis maskinen giver mulighed for det, kan du endda indstille en timer, så din kaffe er klar, så du bare kan tage den fra maskinen, inden du tager på arbejde.

caret-up caret-down Hvad skal du kigge efter, når du køber en filterkaffemaskine

Pris

Prisen for filterkaffemaskiner varierer fra 175 kr. til 1582 kr. Den gennemsnitlige pris er på 651 kr. Til sammenligning er dette prisen for forskellige typer af kaffemaskiner:

 • Indbygningskaffemaskine: 13051 kr.
 • Semi-automatisk espressomaskine: 4646 kr.
 • Fuldautomatisk espressomaskine: 3765 kr.

Den følgende tabel viser, hvordan prisfordelingen er for filterkaffemaskiner, sammenlignet med alle andre typer af kaffemaskiner.

maj 17, 2022

Automatisk slukning

Filterkaffemaskiner med en auto sluk-funktion slukker kaffemaskinen efter en bestemt tid (typisk efter 40 minutter ved modeller med glaskande og 0 minutter ved modeller med termokande). Nogle modeller giver dig mulighed for at indstille tiden manuelt, men i de fleste tilfælde er slukningstiden allerede forudindstillet. EU-reglerne kræver, at filterkaffemaskiner skal have en standard øko-tilstand, som får maskinen til automatisk at slukke.

Programmerbar timer

Filterkaffemaskine med timer

Hvis du har travlt med at få brygget din kaffe om morgenen, så du ikke kommer for sent på arbejde, kan du blot indstille et tidspunkt, hvor din kaffemaskine skal tændes og begynde at brygge. Denne funktion er perfekt, hvis du ikke har tid til at starte maskinen op og vente på, at den brygger. Du kan sætte tid på den, så den laver en kop kaffe til at hælde i din to-go tumbler lige før du går, så din kaffe stadig er varm.
35 % af filterkaffemaskinerne i vores sammenligning er med indbygget timer. Den bedste er Melitta AromaFresh 1021-01.

Fordelingen af filterkaffemaskiner med timer er vist i diagrammet nedenfor.

Fordeling af filterkaffemaskiner med timer

Nej (65%)
Ja (35%)
maj 17, 2022

Kapacitet

Det er forskellig fra kaffemaskine til kaffemaskine, hvor mange kopper kaffe den kan brygge. Hvis du bor i en stor husstand og skal brygge kaffe til hele familien, vil det typisk være fordelagtigt at vælge en model med en kapacitet på 1 – 1,5 liter, hvorimod en maskine med en kapacitet på 0,5 liter sagtens kan gå an til mindre husstande.

Vedligeholdelse

For at din kaffemaskine kan holde så lang tid, bør den afkalkes jævnligt (ca. hver 4 måned) og samtidig skal den løbende rengøres for ikke at blive ulækker (blot med en klud).

Brygningstemperatur

Brygningstemperatur

Ideelt set ønsker du at brygge din kaffe ved ca. 95 grader, hvilket er den ideelle vandtemperatur til brygning af filterkaffe. En god kaffemaskine vil brygge din kaffe ca. ved denne temperatur – hvorimod dårligere kaffemaskiner (typisk også billigere) leverer en temperatur på omkring 85 grader. Dette giver en forskel i smagen på din kaffe.

Filttype

Når du køber din kaffemaskine, vil du måske opdage, at der findes forskellige typer filtre. Nogle af dem er af papir og skal bortskaffes efter en enkelt brug. Andre er permanente og lavet af metal og kan genbruges mange gange efter at være blevet vasket og rengjort. Du kan også finde nogle kaffefiltre af stof, men det er ret sjældent.
Kaffefiltre varierer også med hensyn til form. Til hældekaffemaskiner er den mest almindelige form kegleformet. Du kan også finde kaffefiltre med kurve, som ligner store kagepapir. Du skal gøre op med dig selv om du foretrækker en kaffemaskine med engangsfilter eller med permanent filter.

Varmeelementer

Varmeelementet i en kaffemaskine er det sted, hvor vandet opvarmes, før din kaffe begynder at brygge. Det er også det, der holder din kaffe varm, efter at den er lavet.
Kaffemaskiner har et sofistikeret system til opvarmning af vand. Uanset hvor meget vand der er i beholderen, vil den stadig opvarme det konstant. Der er endda en vandstandssensor, som afbryder strømmen til varmeelementet, hvis der ikke er nok vand, hvilket ellers kan få varmespolen til at brænde sammen.
Kontroller, om din kaffemaskine har et eller to varmeelementer. Filterkaffemaskiner har normalt ét, selv om nogle af de mere professionelle maskiner måske har to: Et til at opvarme vandet og et til at holde din karaffel varm.

Dette diagram viser fordelingen i antallet af varmeelementer for de filterkaffemaskiner, der er repræsenteret i vores sammenligning.

1 (87%)
2 (13%)
maj 17, 2022

Funktioner

Herunder gennemgår vi nogle af de andre funktioner der kan fås til filterkaffemaskiner.

Drypstop

Nogle filterkaffemaskiner er udstyret med drypstop. Dette stopper automatisk kaffestrømmen, hvis du ønsker at få en kop kaffe, selv mens den er i gang med at brygge. Dette fungerer ved at du tager kanden af og så vil den automatisk stoppe med at hælde kaffe ud af tragten, når du sætter kanden på plads vil den så brygge ned i kanden igen.

96% af filterkaffemaskinerne er bygget med drypstop-funktion.

Ja (96%)
Nej (4%)
maj 17, 2022

App kontrol

Nogle kaffemaskiner har en medfølgende app, som gør det muligt at styre maskinen ved hjælp af appen. Du kan starte brygningen med et enkelt tryk eller swipe eller trykke på en automatisk knap for at tænde eller slukke den og spare på energien. Det er nyttigt at have en app, hvis du ikke kan være i køkkenet, mens du brygger din kaffe. Nogle maskiner er også forbundet med Amazon Alexa eller Google Home, så du kan tale stemmekommandoer til din kaffemaskine.

Dette diagram viser fordelingen i antal filterkaffemaskiner med app-styring.

Nej (100%)
maj 17, 2022

Hvilket filterkaffemaskinemærke er det bedste?

Dette er vores sammenligning af filterkaffemaskinemærker. Hver mærkes score er baseret på den gennemsnitlige score som dets produkter opnår i vores sammenligning. Kun mærker med mindst 2 modeller repræsenteret, er vist.

Plads Mærke Score
1 Philips
90
2 Melitta
89
3 Siemens
89
4 Braun
89
5 Severin
87
6 Bosch
87

Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med timer er bedst?

Den bedste filterkaffemaskine med timer er Melitta AromaFresh 1021-01, der opnår en score på 90 af 100. 35 % af filterkaffemaskinerne er med timer-funktion. Med en kaffemaskine med timer-funktion kan du bedre planlægge, hvornår kaffen skal brygges. Dette er en liste med de 3 bedste filterkaffemaskiner med timer.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med termokande er den bedste?

Den bedste filterkaffemaskine med termokande er Philips HD7546, der har en pris på 499 kr. og en score på 92 af 100. Dette er de 3 bedste filterkaffemaskiner med termokande.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
Blandt de 23 filterkaffemaskiner i vores test, er 17 % udstyret med en termokande. Fordelingen af kandetype blandt filterkaffemaskiner er illustreret i nedenstående diagram.
Glaskande (83%)
Termokande (17%)
maj 17, 2022

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med glaskande er den bedste?

83 % af filterkaffemaskinerne er udstyret med en glaskande. Den bedste filterkaffemaskine med glaskande er Russell Hobbs Retro 21700. Dette er de 3 bedste filterkaffemaskiner med glaskande.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris

caret-up caret-down Hvilken filterkaffemaskine med kværn er bedst?

De fleste kaffemaskiner med kværn, er enten fuldautomatiske- eller halvautomatiske espressomaskiner, men det er også muligt at få en filterkaffemaskine med indbygget kværn. Den bedste filterkaffemaskine med kværn er Melitta AromaFresh 1021-01. Denne maskine har en pris på 899 kr. Dette er en rangliste med de 3 bedste filterkaffemaskiner med kværn.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
22 % af filterkaffemaskinerne er med indbygget kværn, hvilket er vist i diagrammet herunder.
Nej (78%)
Ja (22%)
maj 17, 2022

caret-up caret-down Hvilken billig filterkaffemaskine er den bedste?

Hvis du vil have en billig kaffemaskine, så er en filterkaffemaskine et godt valg. Tristar CM-1233 er den billigste filterkaffemaskine i vores test, til en pris online på 175 kr. Vi har defineret en filterkaffemaskine til at være "billig" når den har en pris på under 300 kr. Den bedste billige filterkaffemaskine er Melitta Single 5, som kan købes på nettet til en pris på 282 kr. Dette er en liste med de 3 bedste billige filterkaffemaskiner.
Plads Billede Filterkaffemaskine Score Vurdering Pris
Dette er en liste med de 3 billigste filterkaffemaskiner, repræsenteret i vores test.
Filterkaffemaskine
175 kr.
228 kr.
243 kr.
282 kr.
322 kr.

Rangliste (23)

filterFilter
Plads
Navn
Vurdering
Pris
 1. Den bedste filterkaffemaskine
  1
  Philips HD7546
  Score
  92/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 17718 brugere
 2. 2
  Russell Hobbs Retro 21700
  Score
  92/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,6) 7743 brugere
 3. 3
  Moccamaster KBGT 741
  Score
  91/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 414 brugere
 4. 4
  Melitta AromaFresh 1021-01
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget Kværn
  Timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 9044 brugere
 5. 5
  Melitta Enjoy Top Therm
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 6340 brugere
 6. 6
  Melitta Look Selection
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 2445 brugere
 7. 7
  Melitta Single 5
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  0,7 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1040 brugere
 8. 8
  Siemens TC86303
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Timer
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 1024 brugere
 9. 9
  Severin KA 4822
  Score
  90/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 525 brugere
 10. 10
  Braun KF7120
  Score
  90/100
  God
  Proshop.dk 670 kr.
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Timer
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,5) 289 brugere
 11. 11
  Philips HD7769
  Score
  89/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget Kværn
  Timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4891 brugere
 12. 12
  Philips HD7767
  Score
  88/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget Kværn
  Timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 4888 brugere
 13. 13
  Siemens TC86503
  Score
  88/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Termokande
  Timer
  1,0 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 2244 brugere
 14. 14
  Bosch TKA6A043
  Score
  88/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 1927 brugere
 15. 15
  Bosch TKA8013
  Score
  88/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,25 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,4) 722 brugere
 16. 16
  Braun KF7020
  Score
  87/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Timer
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 372 brugere
 17. 17
  Severin KA 4805
  Score
  86/100
  God
  KitchenOne.dk 399 kr.
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  0,46 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1953 brugere
 18. 18
  Severin KA 4479
  Score
  86/100
  God
  Proshop.dk 228 kr.
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  1,4 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1587 brugere
 19. 19
  Severin KA 4810
  Score
  85/100
  God
  KitchenOne.dk 1.199 kr.
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget Kværn
  1,2 liter Vandtank
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,3) 1404 brugere
 20. 20
  Gastroback Pro 42711
  Score
  85/100
  God
  Filterkaffemaskine
  Glaskande
  Indbygget Kværn
  Timer
  ★★★★★
  ★★★★★
  (4,2) 152 brugere
 21. 21
  Tristar CM-1233
  Score
  84/100
  Tilfredsstillende