Vi har sammenlignet 16 poseløse støvsugere, og har rangeret dem fra bedst til dårligst. Vores sammenligning er baseret på i alt 124.434 brugeranmeldelser.
Poseløse støvsugere er et populært valg blandt boligejere på grund af deres kraftige sugeevne, alsidighed og brugervenlighed. De er designet med en aftagelig beholder, der opsamler skidt og snavs, hvilket eliminerer behovet for en pose og muliggør nem bortskaffelse. Sådan en støvsuger er som regel let, nem at køre rundt og fås med en række forskellige tilbehør, der kan bruges til at rengøre flere forskellige overflader, herunder tæpper, trægulve og polstring.
Følgende vejledning vil belyse de vigtigste funktioner samt de overvejelser, du bør gøre dig, så du kan finde den bedste poseløse støvsuger til dine behov.
Med følgende værktøj kan du sammenligne specifikationerne for poseløse støvsugere i forhold til støvsugere med pose:
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
oktober 2, 2023
Hvilken poseløs støvsuger er den bedste?
Bosch BGS41K332 er den bedste poseløse støvsuger
Den bedste poseløse støvsuger til dig, afhænger af dine krav. Overordnet er den bedste poseløse støvsuger Bosch BGS41K332, som opnår en bedømmelse som “God” og opnår en score på 92 ud af 100. Bosch BGS41K332 koster 1699 kr. Den har en arbejdsradius på 10.0 meter og en støvbholder på 2.4 liter. Dens lydniveau er 77 dB.
Den næstbedste poseløse støvsuger er Miele Boost CX1 Parquet PowerLine SNCF0, som koster 2499 kr. og opnår en samlet bedømmelse som “God“. Denne støvsuger har en arbejdsradius på 10.0 meter og en effekt på 890 watt.
Du kan se alle de bedste poseløse støvsugere på vores rangliste.
Arbejdsradius
Arbejdsradius for støvsugere
Arbejdsradius for en poseløs støvsuger refererer til, hvor langt støvsugeren kan række, mens den stadig er i stand til at gøre effektivt rent. Med andre ord er det længden på ledningen sammen med længden på slangen.
Arbejdsradiussen er vigtig, for den er afgørende for, hvor langt du kan flytte støvsugeren væk fra stikkontakten under støvsugningen. Med en større arbejdsradius kan du rengøre større områder uden konstant at skulle flytte støvsugeren eller skifte stikkontakt. Støvsugere med stor arbejdsradius er imidlertid også større, tungere og dyrere.
Den poseløse støvsuger Electrolux Pure C9 PC91-GREEN har den længste arbejdsradius med en rækkevidde på 12,0 meter.
Denne liste viser de 5 poseløse støvsugere med den længste arbejdsradius:
Arbejdsradiussen for støvsugere svinger fra 8 meter til 12 meter. Dette diagram viser de forskellige poseløse støvsugeres arbejdsradius:
oktober 2, 2023
Lydniveau
Lydniveau for støvsugere
Det er vigtigt, at du tager højde for støjniveauet, når du skal ud og købe en støvsuger, for hvis den er for høj, kan den virke forstyrrende på dig og eventuelt andre i hjemmet. En støvsugers støjniveau måles i decibel (dB), og jo lavere decibel, jo mere støjsvag er støvsugeren.
De fleste støvsugere støjer mellem 70 og 80 dB, hvilket kan være ret højt og forstyrrende. Nogle nyere modeller er imidlertid designet med en støjreducerende teknologi, der kan sænke decibelværdien til omkring 60 dB eller lavere, hvilket gør dem meget mere støjsvage.
Når du vælger en poseløs støvsuger, skal du overveje støjniveauet, og hvordan det kan påvirke din mulighed for at bruge støvsugeren på bestemte tidspunkter af dagen eller om aftenen. Hvis du har små børn eller kæledyr, er en mere støjsvag støvsuger nok at foretrække for at minimere larmen.
Poseløse støvsugere er generelt mere støjende end modeller med pose. Den mest støjsvage, poseløse støvsuger er Bosch BGS41PET1, med en støjudledning på 72 dB.
Støjudledningen svinger fra 72 dB til 79 dB. Dette diagram viser støjudledningen på tværs af de poseløse støvsugere:
oktober 2, 2023
Tilbehør
De mest almindelige mundstykker til støvsugere
Tilbehøret er de ekstra redskaber, der følger med en poseløs støvsuger, hvormed du kan rengøre forskellige overflader og områder i dit hjem. De forskellige dele kan gøre støvsugeren mere alsidig og effektiv på en række forskellige overflader, men jo mere tilbehør, der følger med, får gerne prisen til at stige.
Følgende er det mest almindelige tilbehør til poseløse støvsugere:
Fugemundstykke: Et fugemundstykke er et smalt mundstykke, der bedre kan komme ind på snævre steder, såsom mellem sofapuder eller langs fodlister. De fleste støvsugere har sådan et redskab.
Støvbørste: En støvbørste er en børste med bløde hår, hvormed man kan støve overflader af, såsom møbler og hylder. De fleste støvsugere har sådan et redskab.
Mundstykke til polstring: Et mundstykke til polstring har en børste eller dyse, hvormed man kan støvsuge polstring, gardiner og andre stoffer. De fleste støvsugere har sådan et redskab.
Kombimundstykke: Et kombimundstykke er et alsidigt redskab, der kan bruges til både tæpper og gulve. Den har en børsterulle, der kan aktiveres alt efter den overflade, der skal støvsuges. Næsten alle poseløse støvsugere har sådan et mundstykke.
Parketmundstykke: Et parketmundstykke er et særligt mundstykke, der er designet til støvsugning af trægulve og andre sarte overflader. Det er udstyret med bløde, ridsefri børstehår, der forsigtigt fjerner snavs og støv uden at beskadige gulvet. Det er et godt redskab til sarte overflader og gulve, der ellers ville blive ridset af almindelige mundstykker. Du kan finde de bedste støvsugere med parketmundstykke her.
Turbomundstykke: Et turbomundstykke er et særligt mundstykke, der kan bruges til at fjerne dyrehår og andet snavs fra tæpper. Det er udstyret med en roterende børste, der rykker i tæppefibrene, hvilket løsner skidt og snavs. Det er et fremragende redskab, hvis du har kæledyr, eller hvis dine tæpper er meget beskidte. Du kan læse mere om støvsugere til dyrehår her.
Mini turbomundstykke: Et mini turbomundstykke er en mindre udgave af turbomundstykket, der kan bruges til at fjerne dyrehår og andet snavs fra polstring, trapper og smalle steder. Det er udstyret med en lille roterende børste, der rykker i fibrene i polstringen eller tæpperne, hvilket hjælper med at løsne skidt og snavs
Filter
Guide til valg af støvsugerfilter
Et støvsugerfilter spiller en vigtig rolle for, at du kan holde luften i dit hjem ren, idet det opfanger støv, snavs og andre partikler.
Et HEPA-filter (High-Efficiency Particulate Air) betragtes som den mest effektive type filter, der fjerner små partikler såsom støv, pollen og dyreskæl. Det er designet til at opfange partikler så små som 0,3 mikron, hvormed det er ideelt til folk med allergi eller astma.
Hvis du gerne vil have mere at vide om støvsugerfiltre, anbefaler vi vores artikler om:
Prisen er en vigtig overvejelse, når du skal vælge en støvsuger. Poseløse støvsugere fås til forskellige priser, lige fra prisvenlige til avancerede modeller.
Prisen på en støvsuger kan variere alt efter modellens funktioner og specifikationer.
Prisvenlige modeller har generelt en mindre kraftig sugeevne og en mindre arbejdsradius. De har umiddelbart ikke lige så meget tilbehør, og deres filtreringssystem er heller ikke så avanceret. Disse modeller er velegnede til små boliger eller til folk, der ikke har de store rengøringsbehov.
Modeller med en pris i mellemklassen tilbyder en god balance mellem funktioner og pris. De har som regel en kraftigere sugeevne, en større arbejdsradius og et mere avanceret filtreringssystem. De har også mere tilbehør, hvormed rengøringen af forskellige oveflader bliver mere alsidig og effektiv.
Avancerede modeller er designet til kraftig rengøring og har gerne en kraftig sugeevne, en stor arbejdsradius og et avanceret filtreringssystem. De fås også med en række tilbehør, hvormed de bliver mere alsidige og effektive til at rengøre en række forskellige overflader. Disse modeller er velegnede til store hjem eller store rengøringsbehov.
Den billigste poseløse støvsuger er Philips XB2122/09, der koster 819 kr. Disse er de 5 billigste poseløse støvsugere:
Prisen på poseløse støvsugere svinger fra 819 kr. til 3104 kr. De forskellige priser kan ses i følgende diagram:
oktober 2, 2023
Andre ting du skal tage højde for
Teleskoprør: Et teleskoprør er en funktion, nogle poseløse støvsugere har, hvormed brugeren kan justere længden på røret, der forbinder grebet med mundstykket. Næsten alle støvsugere har et teleskoprør.
Elektronisk styring af sugeevnen: Elektronisk styring af sugeevnen er en funktion, hvormed brugeren kan justere støvsugerens sugeevne. Det gør man ved at justere på en drejeknap eller knap på støvsugeren. Det er ret nyttigt, for således kan brugeren justere sugeevnen i forhold til den overflade, der støvsuges. Elektronisk styring af sugeevnen er en almindelig funktion på tværs af støvsugere.
Lys på mundstykket: Et lys på mundstykket er en funktion, nogle poseløse støvsugere har, og som oplyser det område, der støvsuges. Det er ret nyttigt, når du støvsuger dårligt belyste steder, såsom under møbler eller i mørke hjørner.
Betjening på grebet: Betjeningsknapper på grebet på poseløse støvsugere giver brugeren mulighed for at styre støvsugerens forskellige funktioner, såsom sugeevne og tænd/sluk, med stor lethed. Her kan du finde de bedste støvsugere med betjening på grebet.
Opbevaring i selve støvsugeren: Hermed kan man opbevare tilbehøret i selve støvsugeren på specifikke steder.
Energiforbrug: En poseløs støvsugers energiforbrug varierer afhængigt af den pågældende model og dens funktioner. Nogle støvsugere er mere energieffektive end andre, idet de bruger mindre strøm til at producere det samme sugeniveau. Energiforbruget svinger fra 550 Watt til 900 Watt, alt efter hvilken model du vælger. Du kan læse mere om strømbesparende støvsugere her.
Vægt: Vægten på poseløse støvsugere varierer fra 4 til 8 kg, alt efter den model du vælger. Hvis du er oppe i årene eller har en bolig med trapper, foretrækker du nok en støvsuger, du nemt kan bære rundt på. Du kan læse mere om lette støvsugere her.
Min erfaring: Jeg har tidligere haft en støvsuger med pose, og nu har jeg en gulvstøvsuger uden pose. Jeg er mest tilfreds med den poseløse model, fordi den er nemmere at tømme, og jeg skal ikke huske at købe nye poser. Hvis jeg skulle have en ny støvsuger, ville jeg vælge en poseløs igen.